AlgemeenIncidenten

21-Jarige vrouw belaagd en bedreigd

- advertentie -

Winschoten – Zondagochtend omstreeks 05:30 uur is er een 21-jarige vrouw aangevallen op het Marktplein van Winschoten door een groep mannen. De vrouw moest onder bedreiging geld afgeven, dit had zij niet op zak.

- advertentie -

Ze vertelde dat ze thuis haar pinpas had liggen waarna ze onder bedreiging mee moest naar haar kamer aan de Vissersdijk.

Politie ingeschakeld
Volgens de vader van de dochter (die contact zocht met OldambtNu.nl) zijn haar vriendinnen naar de politie gelopen. Zij hebben de agenten op de hoogte gesteld van het incident, waarna de politie aangaf geen tijd te hebben aangezien ze met een ander incident bezig waren waar een agente gewond is geraakt.

Lees ook: Agente krijgt stomp in gezicht van 18-jarige; moeder grijpt in

Vriend wordt wakker
Eenmaal aangekomen bij haar kamer is haar vriend wakker geworden van het geluid. Deze man is in gevecht gekomen met de groep verdachten, waarna het samen met een omstander is gelukt de belagers uit het pand te krijgen.

De vrouw raakte dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moest. Hier is er een MRI-scan gemaakt van haar hoofd om alle letsel vast te stellen.

‘Eigen rechter’
De vader van het meisje is woest, dat er te weinig politie beschikbaar is en er niet gelijk gereageerd is. ‘Op maandagmorgen ben ik samen met m’n dochter naar het politiebureau gegaan in Winschoten maar we werden weer naar huis  gestuurd. We konden pas op dinsdag aangifte doen omdat ons verteld werd dat er geen agenten aanwezig waren om een goed proces verbaal op te maken.’ Vertelt de vader. ‘Schandalig!’

‘De daders lopen nu nog vrij rond, je word thaast wel verplicht hier in Oldambt om eigen rechter te spelen.’ Vertelt hij. ‘Terwijl onze jeugd hier wordt vergiftigt door de drugs en de politie de andere kant opkijkt.’

Reactie van de politie
‘De situatie is ons bekend. Wij zijn bezig met het onderzoek. Toen wij die ochtend de eerste keer met de aangeefster spraken waren de collega’s tegelijkertijd bezig met een aantal aanhoudingen in een andere zaak. We hebben met haar gesproken en geadviseerd om naar de dokter te gaan en een doktersverklaring te laten opmaken. Die gebruiken wij om bij de aangifte te voegen. De aangeefster is zondag zelf naar het ziekenhuis gegaan. Ze heeft schaafwonden en kneuzingen opgelopen.’ Aldus de politie woordvoerder.

‘Maandag kwam zij naar het politiebureau en werd er in gezamenlijk overleg met haar afgesproken dat wij dinsdag een aangifte zouden opnemen. Wij hebben goed contact met haar en haar partner. Haar aangifte is inmiddels opgenomen en ons onderzoek loopt.’ Aldus de politie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button