AlgemeenCultuurOp stap

Opening expositie van mevrouw Geertsema-Bos in Koetshuis Ennemaborg

- advertentie -

Midwolda – Afgelopen zaterdag heeft de bijna 95-jarige mevrouw Geertsema-Bos uit Scheemda een expositie van haar schilderijen geopend in het Koetshuis van de Ennemaborg in Midwolda.

- advertentie -

Naast haar drukke bestaan in ’t Waar, als boerin en moeder van 4 dochters, is ze altijd erg creatief geweest. Ze tekende patronen en maakte kleding, deed aan Hindeloper schilderkunst en schilderde met olieverf. Haar omgeving was haar inspiratiebron en onderwerp in de vele schilderijen die ze maakte; dieren, landschappen, stadsgezichten en stillevens. En niet alleen op doek, ook kraantjespotten en melkbussen werden van mooie voorstellingen voorzien.

Inmiddels woont ze in Nieuw Vredenhoven in Scheemda te midden van haar schilderijen. Tegenwoordig is schilderen jammer genoeg niet meer mogelijk, maar vindt ze voldoening in het kleuren van mandala’s.

Groninger Landschap 
De expositie is tot stand gekomen door een spontaan contact met vrijwilligers van Stichting het Groninger Landschap. Zij hoorden van de vele werken die mevrouw Geertsema-Bos had gemaakt en hebben direct actie ondernomen om deze expositie te realiseren.

Tijdens de opening vertelde haar dochter Riekje Barlagen-Geertsema iets over het leven van haar moeder en het plezier dat ze altijd in het schilderen heeft gehad. Haar achterkleindochters Esmee (9) en Mara (6) mochten vervolgens, door het aan doen van het licht boven de schilderijen, de expositie openen. Zij gaven hun overgrootmoeder nog een mooi kleurboek met onder andere de Martinitoren.

Te koop
De schilderijen zijn ook te koop. In het Koetshuis ligt een lijst met beschrijvingen en prijzen van de daar tentoongestelde werken. Er zijn echter nog veel meer! Voor meer informatie of het bezichtigen van de schilderijen kunt u contact opnemen met Mevrouw Barlagen-Geertsema op 06-10946272

- advertentie -

Koetshuis Ennemaborg is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
De schilderijen zijn tot en met juni te bezichtigen in het Koetshuis.

- advertentie - 

Foto’s: Egbert Nijkamp & Margreet Leeuwerik/OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button