AlgemeenKort nieuws

Bloemetje van de Week voor Bea Offringa

- advertentie -

Scheemda – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer brachten we een boeket naar Bea Offringa in Blauwestad. Ze werd genomineerd door Gea Blaauw uit Winschoten. Ze schreef:

“Eind augustus 2017 werd ik geconfronteerd met een zeer ernstige vorm van longkanker. Een heel zware periode met slechte vooruitzichten, stond mij te wachten.

In zo’n zware tijd is het een troost om te ervaren dat zoveel mensen met je meeleven. Veel aandacht in de vorm van bijvoorbeeld kaarten, opbeurende telefoontjes, apps, enz. Dat is een geweldige steun in deze moeilijke tijd, waarvoor ik iedereen hartelijk wil bedanken. Graag wil ik die dank aan allen symbolisch uitdragen naar een persoon die mij de afgelopen 25 weken elke dinsdag een schitterende fotokaart stuurde met lieve, warme teksten. Graag zou ik Bea Offringa willen nomineren voor dit bloemetje.”

We worden gastvrij ontvangen in een mooie woonkamer met uitzicht op het water en de rietvelden van Blauwestad. “Iedere dag geniet ik van de futen, de zilverreigers en de zwanen,” zegt Bea.

Zij en haar man Dick horen bij de eerste bewoners van Blauwestad. In 2007 kochten ze dit huis. Inmiddels is Dick gepensioneerd, maar destijds werkte hij in Tiel. “Van maandag tot donderdag was hij daar. En ik was hier, midden in de bouwactiviteiten. Dat was soms best wel lastig.”

“Nu ik hier langer woon, leer ik meer mensen kennen. Iedere woensdag maken we met een groep dames een wandeltocht door Blauwestad. In weekenden doe ik vrijwilligerswerk in ‘De Klinker’. En ik zing bij koor ‘Boven Wotter”.

Ze is enthousiast over het koor: “Vorig jaar organiseerden we een bevrijdingsconcert. Daar kwamen meer dan 250 mensen luisteren. Dit jaar doen we dat weer. Op 5 mei in kerk ‘De Ontmoeting’ in Scheemda” Via dat koor leerden Bea en Gea elkaar kennen.  “Dat kwam via haar man Bé. Hij is zeg maar de PR-man van Boven Wotter. En hij zingt ook mee.”

Toen Bé vertelde dat zijn vrouw ziek was, begon ze met het sturen van kaartjes.

“Een poos geleden vertelde een zieke vriend mij hoe bemoedigend hij het vond om kaarten te krijgen. Sindsdien weet ik hoe belangrijk het is om kaarten te sturen.”

“Ik vind het leuk om foto’s te maken en daar dan een ansichtkaart van te maken. Ook zoek ik mooie afbeeldingen op internet die ik dan op hoge kwaliteit afdruk en er een kaart van maak.”

De kaart voor Gea deed ze iedere maandag op de brievenbus: “Tijdens repetities van het koor vertelde Bé dat Gea elke week uitkijkt naar zo’n kaartje. Toen besloot ik om dat dan maar consequent te doen”.

Gea blijkt niet de enige die regelmatig bemoedigende kaartjes van Bea krijgt. “Mensen die ik ken en waarvan ik weet dat ze ziek zijn, krijgen een kaart van mij.”

Dat vergt wel de nodige administratie. “Het is niet leuk als iemand twee keer dezelfde kaart van mij  krijgt. Of twee keer dezelfde tekst.” Uit een keukenkastje haalt ze een stapel papier tevoorschijn. “Hier noteer ik welke kaart er naar een bepaalde persoon is gestuurd.”

“Maar het is niet veel moeite hoor. Wat dat betreft klopt de bekende slogan wel. Kleine moeite, groot plezier.”

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Foto & tekst: Jos Schaafsma

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button