AlgemeenCultuur

Loclood 1877 en Graanrepubliek volop in de belangstelling

- advertentie -

Bad Nieuweschans – In Loc Loods 1877 en Graanrepubliek (voormalige oude remise) was het Tweede Paasdag ook een drukte van belang. Tweede Paasdag presenteerden verschillende bedrijven die zich de komende maanden gaan vestigen in dit markante pand.

- advertentie -

Enkele maanden geleden is er ook al een presentatie geweest, maar nu was duidelijk de gevorderde ontwikkeling te zien, zoals de presentatie in het Grand Café ‘Loc Loods 1877, mede onder leiding van Margriet Nieuwenhuis’. In dit horecadeel de presentatie van bakker Wiebrand met bijzondere broden die gretig aftrek namen. Peter Torenbosch was namens de Hooghoudt distilleerderij er met een presentatie. Peter is eigenlijk biersommelier, maar weet ook heel veel van jenever en gerelateerde producten. Er viel zoveel te proeven en te ontdekken, waarbij ook de stand van Eten à Lambik een enorme aantrekkingskracht had.

Freek Ruis van de bierbrouwerij en mouterij liet weten dat hij kleinschalig gaat beginnen, maar dat het wel zijn bedoeling is om er een grote brouwerij/mouterij van te maken, met imposante ketels etc. Ook kon men ontdekken hoe graan vermalen wordt met hypermoderne machines.

Foto’s: BNSnieuws.nl

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button