AlgemeenIncidenten

Eerste oefening op locatie voor Jeugbrandweer Oldambt

- advertentie -

Winschoten – De jeugdbrandweer van brandweer Oldambt heeft vrijdagavond voor het eerst een oefening gehad op locatie. De oefening vond plaats in en rondom de oude zusterflat in Winschoten.

- advertentie -

Bij de jeugdbrandweer zitten Acht jongens en één meisje variërend tussen de 11 en 15 jaar oud. In januari vond de officiële start plaats waarna de leden 10 lessen hebben gevolgd.

Lees ook: Jeugdbrandweer geïnstalleerd bij brandweer Oldambt

Oefening
De leden van de jeugdbrandweer hebben in de flat de deurprocedure geoefend. Buiten het pand werd geoefend hoe je veilig een ladder moet plaatsen en deze te beklimmen en vervolgens weer op te ruimen.

Brandweervak
De jeugdbrandweer gaat wekelijks onder leiding van ervaren brandweermensen het brandweervak leren. Ze rukken uit naar fictieve incidenten. Daarbij zitten ze in een echte brandweerauto en hebben ze brandweerpakken aan.

Brandweer Groningen ziet de jeugdbrandweer als kweekvijver voor de vrijwillige en beroepsbrandweer. Ook draagt het bij aan de maatschappelijke ontwikkeling van de jeugd.

- advertentie -

Teamverband
De jeugdbrandweer werkt in teamverband waarbij ze verschillende rollen krijgen. Uiteraard werkt de jeugdbrandweer niet met echt vuur en worden ze nooit blootgesteld aan gevaarlijke situaties. Wel worden alle scenario’s fictief, maar realistisch nagebootst.

- advertentie - 

Vijfde korps
Oldambt is het vijfde jeugdbrandweerkorps in de provincie Groningen. In Delfzijl, Hoogezand, Niebert (westerkwartier) en Zuid-Grunn zijn al jeugdbrandweerkorpsen.

Foto’s: JB/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button