AlgemeenGemeente

Loco-burgemeester Laura Broekhuizen: “Pieter Smit was trots op ons en wij op hem”

- advertentie -

Winschoten – Loco-burgemeester Laura Broekhuizen heeft een verklaring voorgelezen naar aanleiding van het plotselinge overlijden van burgemeester Pieter Smit.

- advertentie -

“Beste mensen, niemand had hier vandaag willen staan. Vanmiddag hebben we moeten horen dat onze Pieter Smit aan een hartstilstand is overleden. Wij zijn een burgervader verloren, maar Carla en zijn kinderen zijn een familielid verloren.’

Voor mij is het een collega waarmee ik intens heb samengewerkt. Van wie heb ik geleerd, met wie ik ruzie heb gemaakt en het heb bijgelegd. Hij was reuze trots op zijn inwoners en zijn medewerkers. Hij zei altijd: ‘Laten we wat trotser zijn op onszelf.’

‘Pieter was een geliefde man, dat zie je ook op sociale media. Dat is ontploft. Mensen willen graag bloemen naar ons brengen. Dat mag, dan maken we daar in ons gemeentehuis een plekje voor. Pieter heeft zich altijd met hart en ziel voor ons ingezet. Hij was reuze trots op ons. En wij zijn ongelofelijk trots op hem.”

Foto: Anita Meis/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button