AlgemeenGemeente

Burgemeester Pieter Smit (54) aan hartstilstand overleden

- advertentie -

Scheemda – Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt is onverwacht overleden. Dat meldt de gemeente dinsdagavond. Hij is 54 jaar oud geworden. Vanavond is bekendgemaakt dat Smit is overleden als gevolg van een hartstilstand.

- advertentie -

‘Intens geschokt en verdrietig namen wij zojuist kennis van het overlijden van onze geliefde burgemeester, onze burgervader, Pieter Smit. Onze gedachten zijn bij de familie van Pieter, die is geconfronteerd met dit ongelooflijk verdrietige en onverwachte overlijden.’ Aldus de gemeente Oldambt.

De gemeente: ‘Pieter Smit was een geliefd burgervader. Er zal ongetwijfeld nog veel over hem gesproken worden. Maar voor nu, voor dit moment van acute schok en ongeloof, vragen wij u om de familie de ruimte te geven voor het stilstaan bij hun verlies.’

Via sociale media stromen de reacties op het plotselinge overlijden van Pieter Smit massaal binnen. Fractievoorzitter Alexander Pechtold van D66 reageerde vol ongeloof op het trieste nieuws.

- advertentie - 

Ook bij Commissaris van de Koning René Paas kwam het overlijden van Smit hard aan: “Ik ben echt verslagen en verdrietig. Het is plotseling en niemand rekent op zoiets. Iemand waar je hele zware klussen aan kon toevertrouwen. Het is echt heel erg dat hij er niet meer is. Voor zijn vrouw, kinderen en familie, maar ook voor het openbaar bestuur van Groningen.” 

Pieter Smit was sinds 2010 burgemeester in het Oldambt. Daarvoor was hij werkzaam in een leidinggevende functie bij de politie Haaglanden. Smit, die in Delfzijl werd geboren, begon zijn politieke carrière als gemeenteraadslid in Zoetermeer. Deze functie bekleedde hij tussen 1994 en 2006. Daarna was Smit tussen 2006 en 2010 actief als wethouder in Zoetermeer.

Naast zijn politieke werkzaamheden was Smit sinds oktober 2016 voorzitter van de raad van commissarissen van Groningen Airport Eelde en sinds maart 2017 was hij voorzitter van de Vereniging van Groninger Gemeenten.

De Langeweg in Scheemda, daar waar Smit woonde, is dinsdag aan het begin van de avond afgezet. Zeker drie politieauto’s en een ambulance kwamen ter plaatse. Ook de technische recherche kwam ter plekke.

Foto’s: OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button