Algemeen

ProRail pakt nog dit jaar 25 onbewaakte overwegen aan

- advertentie -

Scheemda – ProRail gaat dit jaar nog 25 onbewaakte overwegen aanpakken. Dit om ze veiliger te maken. Landelijk zijn er 113 overwegen die geen actieve beveiliging hebben. ProRail wil dat alle 113 onbewaakte overgangen binnen vier jaar allemaal zijn verdwenen

- advertentie -

Het is de bedoeling dat een deel van de overgangen verdwijnt. Andere krijgen spoorbomen of extra waarschuwingssignalen. Landelijk zijn er ruim honderd onbewaakte overgangen. Hoeveel daarvan in Groningen zijn, is onduidelijk.

Overgangen Oldambt
In Scheemda en Bad Nieuweschans/ Beerta zijn nog enkele onbewaakte overgangen te vinden. Zo ging het in oktober 2015 opnieuw mis in Scheemda waar een man uit Winschoten om het leven kwam.

Lees meer: Persoon overleden bij zeer ernstig ongeluk op spoorwegovergang

Begin januari dit jaar ging het ook mis bij dezelfde overweg, hier kwam toen een bestelbus in botsing met een trein. Er raakte niemand gewond, wel raakte de trein beschadigd.

Lees meer: Wederom ongeluk op onbewaakte overweg Scheemda

Onbewaakte overgang
In Nederland zijn zo’n 2500 spoorwegovergangen, waarvan er ongeveer 113 ‘niet actief beveiligd’ zijn. Die overgangen worden aangegeven door een bord of kruis, maar hebben dus geen bellen, knipperlichten of slagbomen.

Lees ook:
– Staatssecretaris Dijksma speurt naar geld voor aanpak onbewaakte overwegen
‘Noorden moet subsidie krijgen voor beveiliging onbewaakte spoorwegovergangen’
Ook de laatste onbewaakte spoorwegovergangen verdwijnen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button