AlgemeenKort nieuws

Bloemetje van de week voor postbode Janet Draijer

- advertentie -

Winschoten  – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer brengen we een boeket naar Janet Draijer uit Winschoten. Ze werd genomineerd door Miranda Boven Poelma.

Ze schreef: “Ik nomineer mijn vriendin Janet Draijer. Zij is ernstig ziek en kan daardoor haar werk niet meer uitvoeren. Ze is al 15 jaar postbode in Winschoten, een vast gezicht voor alle klanten die haar verschrikkelijk missen. Ook alle collega postbodes missen haar op ons depot in Winschoten. Dus vandaar Janet Draijer.”

We zijn op het goede adres. Op de oprit staat een fiets met elastiekjes aan het stuur en fietstassen van PostNL. En een auto met achter het raam een plaat: ‘hartje Janet”. We worden hartelijk welkom geheten in een gezellige woonkamer. Langs de muur hangt een lijn met beterschap kaartjes. Arie regelt frisdrank. Janet en Miranda zitten aan tafel. Miranda is gekleed in het vrolijke PostNL-uniform. “Ik moet zo nog even de post rondbrengen”.

“Toen het depot naar de Nassaustraat is verhuisd leerden we elkaar beter kennen’, zegt Janet. “Eigenlijk kennen we elkaar al langer. We zijn namelijk ook buurvrouw. ‘Wie kinn wel soam fietsen ..’ zeiden we. En toen was ’t klaar.”

Samen op de fiets hadden ze elkaar veel te vertellen. Tot begin dit jaar.  “Vrijdag bracht ik nog de post rond. Maar halverwege had ik zo’n pijn. Arie heeft me toen nog geholpen. Maar het bleek dat ik een geperforeerde darm had. Zaterdag werd ik direct geopereerd.”

- advertentie -

Bij de ziekenhuisopname bleek dat Janet ook eierstokkanker heeft. Ze kreeg een chemokuur. En heeft niet meer gewerkt. Arie: “Sinds de operatie heeft ze niet verder dan 20 meter gelopen.” Maar ze kreeg wel veel bezoek. “Ik ben geen dag alleen geweest. Steeds weer was er bezoek. Ook van collega’s van de post.”

- advertentie - 

De postbode die nu Janets route loopt heeft er een taak bij volgens Miranda. “Steeds weer vragen mensen: waar is die blonde postbode? En dan moet die nieuwe postbode uitleggen dat Janet ziek is.”

Ondanks de ernstige diagnose blijven Arie en Janet hoop houden. “We gaan genieten van onze kleinzoon. Die is net anderhalf jaar oud.”

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Foto & tekst: Jos Schaafsma

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button