Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Vrijmarkt op Koningsdag in Scheemda ‘Hing aan een zijden draadje’

- advertentie -

Scheemda –  Al 13 jaar lang organiseren de vrienden van Scheemda een vrijmarkt met een aantal activiteiten, en om de 5 jaar een grote optocht. In verband met bezuinigen van de gemeente worden er geen afval containers en hekwerk op het Vredenhovenplein geleverd.

- advertentie -

Nieuw beleid
De gemeente brengt en haalt sinds jaar en dag de dranghekken en afvalbakken voor evenementen, maar is daar mee gestopt. De gemeente heeft begin dit jaar de regels aangepast. Reden: het kost te veel geld. Regelmatig kwam het voor dat dranghekken beschadigd of zelfs verdwenen waren. Volgens de gemeente liepen die kosten jaarlijks op tot zo’n vijfduizend euro.

Koningsdag gaat toch door
Dat het evenement doorgang vindt, hing aan een zijden draad, stelt Onno Drent van de Vrienden van Scheemda. ‘Gelukkig zijn er een aantal bedrijven en vrijwilligers die hun medewerking hebben verleend om de vrijmarkt toch door te laten gaan.’ Laat hij weten aan OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button