AlgemeenCultuurOp stap

Tellerlikker Festival zoekt nog talent uit de regio

- advertentie -

Winschoten – De start van het nieuwe culturele seizoen wordt ook dit jaar door De Klinker ingeluid met voorstellingen en concerten van professionele artiesten en amateurs tijdens het Tellerlikker Festival. De vierde editie van het evenement vindt plaats op 15 en 16 september, het weekend net na de zomervakantie. Zangtalent, muzikanten, koren en orkesten uit Oldambt en de wijde omgeving kunnen zich aanmelden voor het festival.

- advertentie -

Op zaterdag zijn er gratis professionele theatervoorstellingen voor kinderen. Ook kunnen ze zich laten schminken en meedoen aan workshops toneelspelen, dans en muziek, verzorgd door docenten van het Kunstencentrum. Op zondag is de Klinker het domein van de amateurkunst. Er zijn optredens van koren en orkesten in de Grote Zaal en de Rabozaal wordt omgebouwd tot een gezellig Muziekcafé voor (semi) akoestische zangers, muzikanten en groepen.

“Om het programma verrassend en aantrekkelijk te houden, is de opzet is elk jaar weer een beetje anders,” legt festivalcoördinator Hans Elbersen uit. “Vorig jaar waren er popbands, professionele singer-songwriters en jazz. Dit jaar biedt het festival weer ruimte aan koren, orkesten, muzikanten en zangers uit de regio.” Een aantal daarvan heeft zich al gemeld. Muziekvereniging DOK en de Botanicahof Singers doen mee, en ook het duo Sproakwotter treedt op.

“Voor het Muziekcafé op zondag zijn we nog speciaal op zoek naar akoestische en semi-akoestische zangers, muzikanten en groepen. Jong talent is zeer welkom, maar ouder mag natuurlijk ook,” aldus Elbersen. “Ook koren en orkesten voor het podium in de Grote Zaal kunnen zich nog melden. Op basis van het aanbod stellen wij dan een afwisselend en aantrekkelijk programma samen.” Zangers, muzikanten, koren en orkesten die mee willen doen, kunnen zich t/m 31 mei aanmelden via hans.elbersen@commun-art.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button