Algemeen

Extra geld voor ‘dodenwegen’ wordt besteed aan de bermen

- advertentie -

Winschoten – Het kabinet heeft geld vrij gemaakt voor het aanpakken van ‘dodenwegen, in Groningen wordt dit geld vooral besteed voor het aanpakken van bermen.

- advertentie -

Het kabinet wil landelijk vijftig miljoen besteden aan het aanpakken van deze gevaarlijke wegen, voornamelijk N-wegen wat onder de provincie valt.

‘Ook in onze provincie constateren wij dat veel ongelukken op deze wegen ontstaan, doordat voertuigen in de berm terechtkomen’, laat woordvoerder Jan van der Meide namens de provincie weten aan RtvNoord.

Zuiderveen
Het Zuiderveen (N972) de weg van Winschoten naar Oude Pekela staat op de lijst van de gevaarlijkste provinciale wegen in Groningen. Dit blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws in samenwerking met de TU Delft.

Naast de N972 is de N962 (Goeve – Kiel Windeweer) en de N979 (Leek – Haulerwijk) benoemd tot een van de gevaarlijkste wegen.

Of dit ook de wegen zijn waar extra geld naartoe gaat, kan Van der Meide niet zeggen. ‘Het besluit is net bekendgemaakt; nu gaan we inventariseren hoe we het geld kunnen besteden.’

Lees ook: ‘Dodenweg’ Zuiderveen één van de gevaarlijkste wegen

Verkeersdoden
Maar liefst 1 op de 5 verkeersdoden (20 procent) valt op provinciale wegen. Dat terwijl die wegen maar goed zijn voor 6 procent van het Nederlandse wegennetwerk. Niet voor niets dragen sommige provinciale wegen de bijnaam ‘dodenweg’.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button