AlgemeenIncidenten

Tips van politie bij pech aan de weg

- advertentie -

Regio – Of je nou een gloednieuwe auto hebt of eentje op leeftijd die altijd keurig z’n beurtjes heeft gehad, pech onderweg kan je stomweg overkomen, zoals deze automobilist in het Oldambster gebied. Weinig aan te doen.

- advertentie -

Wat wel kan is ervoor zorgen dat de stilgevallen auto zo weinig mogelijk risico voor de medeweggebruikers en jezelf oplevert. Valt ie te duwen, rol hem dan zover mogelijk in de berm. Zet de alarmlichten aan – als er tenminste nog stroom in de accu zit – of zet een gevarendriehoek op de weg, én niet te dicht bij de wagen.

(Lees verder onder de foto) Foto: Politie Oldambt (Facebook)

In Nederland niet verplicht maar wel zo veilig, zorg ervoor dat er voldoende veiligheidsvesten in de auto liggen. Ga dan ergens zover mogelijk bij de weg vandaan staan. Bijvoorbeeld achter de vangrail. Blijf vooral niet in de auto zitten!

Mocht het je niet lukken om de auto veilig aan de kant te krijgen, mag je de politie gerust bellen. Is het echt link, bel dan 112!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button