Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenKort nieuwsOp stap

Herdenking op 4 mei in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – “Wat had jij gedaan in de Tweede Wereldoorlog?” Het nationale en lokale thema voor de 4 mei herdenking van 2018 is: “verzet”. Verzet is geen simpele keuze: “Zou jij niets doen uit angst voor de W.A., voor N.S.B.-burgemeesters, voor razzia`s, deportaties en concentratiekampen of zou je kiezen voor een ongewisse toekomst door een Engelse neergeschoten piloot of een Joods kind in huis te nemen?

- advertentie -

De officiële 4 mei herdenking met het thema “verzet” vindt in Scheemda met aansluitend de “Stille Tocht” dit jaar plaats vanuit de Scheemder Kerk anno 1515 aan de Torenstraat 2 op 4 mei vanaf 19.00 uur.

In Scheemda zullen sprekers aandacht besteden aan het jaarthema, waaronder de heer H. van der Wal namens het 4 mei Comité en namens de gemeente Oldambt de heer G.J. Bolt, lid van de Gemeenteraad. Ook leerlingen van 1 van de 3 basisscholen van Scheemda zullen hun inbreng hebben: dit jaar Koen Sportel van CBS Annewieke.

Tijdens de 4 mei herdenking speelt de Winschoter organist M. Suur op het beroemde balustradepijporgel uit 1526 en zal er een sfeervol muzikaal intermezzo zijn met (heel verrassend) deze keer de singer-songwriter Kira Dekker. Speciaal voor 4 mei 2018 in Scheemda brengt Kira een geheel nieuw geschreven eigen lied in het Nederlands.

Na de herdenking vanaf 19.00 uur in de middeleeuwse kerk is er de “Stille Tocht”, een wandeling naar het Joodse monument van Scheemda met de gebruikelijke twee minuten stilte rond 20.00 uur waarbij Jaco Jellema op de trompet speelt. Om de bijeenkomst af te sluiten drinken we een kopje koffie bij Bert de Jong in Onder de Toorn, u aangeboden door de gemeente Oldambt.

Iedereen is welkom bij deze openbare 4 mei 2018 herdenking in Scheemda en er zijn voor de belangstellenden geen kosten aan verbonden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button