Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Bloemetje van de Week voor smaragden Alie en Luit Thoma

- advertentie -

Winschoten  – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer brachten we een boeket naar Alie en Luit Thoma in Winschoten. Ze werden genomineerd door hun dochters: Adrie en Elly.

Zij schreven: “Ik nomineer mijn ouders omdat ze 27 april maar liefst 55 jaar getrouwd zijn! Dat is toch best wel lang!”

We worden enthousiast ontvangen in een gezellige woonkamer. Er wordt zelfs gefilmd door beide dochters.

Een zwart-witte cocker spaniël doet zijn best vriendjes te worden met alle aanwezigen in de kamer. Blue, heet het dier. Mr Blue. “Hij is negen jaar oud,” zegt Alie. “Ik loop er altijd mee. Beweging is goed voor mij.”

“Sinds Willem Alexander koning is, wordt er elk jaar voor ons gevlagd,” zegt Luit lachend.  “We trouwden vóórdat de prins geboren werd. En hadden ons nooit gerealiseerd dat hij jarig is op onze trouwdag. Maar sinds vijf jaar dus wel.”

“Het jubileum hebben we deze keer thuis gevierd. Groot feest. Ze zijn allemaal geweest. Mijn drie dochters deden de bediening. Er waren net genoeg stoelen.”

“We hebben gebakjes besteld met een foto erop.” Arie laat een foto zien van het bruidspaar op de dag van hun trouwen. “Ze zijn niks veranderd. Alleen wat meer volume. Er is in geïnvesteerd, laten we maar zeggen.”

Het echtpaar was jarenlang eigenaar van de garage en Mobil benzinepomp aan de Nassaustraat.  Alie deed de administratie en stond in de winkel. Luit was automonteur.

“In 1983 openden we onze zaak in Winschoten. Dat veroorzaakte wel een rel: we gaven een flinke openingskorting. En er waren meer tankstations in die straat ..”

Het was zeven dagen per week werken. Op zondagavond was dochter Elly in de winkel. Dan kon Luit voetbal kijken.

“Wil je wat, dan moet je er wel wat voor doen. De kinderen hielpen ook veel in de winkel. En met folders rondbrengen in die beginperiode. Folderen was later niet meer nodig. Zorg dat je goed werk levert. Dan hoef je nauwelijks reclame te maken.”

Luit laat een mooie ingelijste foto van het pand zien. “Deze kreeg ik van fotografe Anne Marie van de Kamp. Als dank voor de goede service.”

Ze maakten veel veranderingen mee.

“Vaak zat ik een half uur aan de telefoon om de APK afmeldingen te doen. Toen de computer kwam ging dat allemaal veel sneller.”

Ook werden de auto’s steeds schoner. “Vroeger had ik altijd vieze handen. Pas na vier weken vakantie waren ze een beetje toonbaar.”

“Tegenwoordig bestaat het werk van monteurs vooral uit onderdelen vervangen. Dat lijkt me dan weer minder interessant. ”

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Foto & tekst: Jos Schaafsma

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button