AlgemeenOp stap

Programma SamenLoop voor Hoop Oldambt is bekend

- advertentie -

Blauwestad – Op zaterdag 2 juni is het eindelijk zover! ‘Na meer dan een jaar aan voorbereidingen geven we om 15.00 uur het startsein voor de SamenLoop voor Hoop Oldambt. Een SamenLoop bestaat uit een drietal ceremonies. We starten met de openingsceremonie rond 14.15 uur.’ Dat laat de organisatie weten.

- advertentie -

Openingsceremonie
In de openingsceremonie staat het thema ‘beleven’ centraal. Beleven betekent ‘samen een bijzondere gebeurtenis organiseren en meemaken’. We starten samen de SamenLoop voor Hoop Oldambt. Samen, met alle teamcaptains, met alle teamleden, met alle vrijwilligers, met alle mensen die betrokken zijn bij de organisatie, met onze sponsoren en met u! Symbolisch ontsteken de teamcaptains samen het SamenLoop voor Hoop vuur, dat gedurende de 24 uurs wandelestafette blijft branden. En samen tellen we af naar de start “5, 4, 3 , 2 , 1” … 15.00 uur zaterdag 2 juni. U komt toch ook?

Kaarsenceremonie
Het meest aangrijpende onderdeel van de SamenLoop voor Hoop is de Kaarsenceremonie. Deze ceremonie staat in teken van Meeleven; iedereen die kanker heeft of heeft gehad steun geven en laten merken dat je er voor hen wilt zijn. Op zaterdag 2 juni om 22.30 uur start de Kaarsenceremonie. Tijdens de Kaarsenceremonie staan we stil bij onze dierbaren. Bij hen die ons ontvallen zijn of onze steun nu hard nodig hebben. Het hele parcours is uitgelicht met kaarsenzakken, waarop volwassenen en kinderen een persoonlijke boodschap hebben geschreven. Het is voor velen het meest aangrijpende moment van de 24-uur durende SamenLoop.

Erik Hulsegge, ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop, start de Kaarsenceremonie. Het winnende SamenLoop gedicht wordt voorgedragen, een dansshow te zien is van en door F2 Dance Company en als onze SamenLoop voor Hooplied start, start ook de ronde op het parcours met onze eregasten voorop en alle teamleden. De Kaarsenceremonie is een ceremonie met een traan en een lach. Een ceremonie die een diepe indruk achterlaat en een groot gevoel van harmonie en saamhorigheid achterlaat. Een ceremonie waar we u graag voor uitnodigen om samen met ons te beleven.

Glow in the night walk
In de nacht van 2 op 3 juni van 01:00 tot 04:00 uur is het tijd om te shinen! We vragen alle deelnemers en ook de bezoekers om zo verkleed en verlicht mogelijk op en naast de baan te lopen. Om zo samen een heus ‘glow in the night walk’ te krijgen!

Slotceremonie
De 24-uurs wandelestafette, de SamenLoop voor Hoop Oldambt wordt afgesloten met de Slotceremonie. De slotceremonie staat in teken van Doorleven: door middel van deze actie zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek waardoor kans op langer leven en kanker steeds meer het karakter krijgt van een chronische ziekte. Hans Nijland sluit de SamenLoop voor Hoop af. Samen hebben we het startsein gegeven, nu tellen we af naar het einde.

- advertentie -

Op zondag 3 juni 15.00 uur wordt het signaal gegeven dat de SamenLoop voor Hoop Oldambt afgelopen is. De laatste ronde wordt een spectaculaire ronde. De eregasten en alle teamleden lopen de laatste ronde samen! Een ronde met ook een lach en een traan… Natuurlijk maken we even na 15.00 uur het eindbedrag bekend van onze SamenLoop en overhandigen wij symbolisch het bedrag aan het KWF.

- advertentie - 

Zoveel te doen
Maar er is nog meer… De SamenLoop voor Hoop heeft een 24-uurs programma met twee podia! Met artiesten, bands en dichters die belangeloos optreden en voordragen, een kinderdorp met vertier voor de allerkleinsten. Een KinderLoop en een programma voor de Eregasten. Oude trekkers en legervoertuigen, scouting en diverse foodtrucks! En dat 24 uur lang van zaterdag 2 juni tot 3 juni 15.00 uur! Zie ons programma in deze krant voor een compleet overzicht! U komt toch ook!

Meer weten over de Samenloop voor Hoop Oldambt? Check onze website www.samenloopvoorhoop.nl/oldambt of volg ons op Facebook SLVHOldambt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button