Algemeen

Bloemetje van de Week voor Angelique Davids uit Midwolda

- advertentie -

Midwolda – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze zaterdag brachten we een mooi boeket naar Angelique Davids uit Midwolda.  Ze werd genomineerd door Gabrielle Davids. Zij schreef:

“Ik nomineer mijn oma.  Ze woont heeft een boerderij met vijf honden, vijf kippen, vijf katten, vijf paarden en twee vogels. Ze staat klaar voor iedereen en altijd! Ze zorgt helemaal zelf voor haar dieren. Ze is een sterke vrouw en ik ben zeker weten trots op haar! Dus ik hoop dat jullie haar uit kiezen..”

De deur wordt niet opengedaan wanneer we aanbellen. We lopen om het boerderijtje met de karakteristieke luiken heen en zien dat de familie in de tuin zit. Logisch, op deze zonnige dag.

We worden hartelijk ontvangen door het drietal. Angelique, haar kleinzoon Sherency en zijn vriendin Jonne. Kleindochter Gabrielle is er niet: zij helpt mee bij het bevrijdingsfestival in Groningen.

Vijf vrolijke honden drentelen voortdurend om ons heen. En van een afstandje worden we zorgvuldig geobserveerd door vijf pony’s.

- advertentie -

“Ongeveer twintig jaar geleden verhuisden we vanuit Zoetermeer naar Midwolda. We zochten rust en ruimte. Ruimte voor onze dieren.”

- advertentie - 

Angelique werkte in de verpleging. Maar kreeg een ongeluk waardoor ze haar werk niet meer kon doen. “Mijn werk was mijn leven. De mensen in het verzorgingshuis voelden als familie voor mij.” Angelique heeft al haar tijd en energie toen in het huis gestoken. “Het was echt een opknappertje. Maar op zo’n mooie locatie. Aan de rand van het dorp.”

(Lees verder onder de foto)

Inmiddels is er veel veranderd: het gebied achter haar woning is Oldambtmeer geworden. “In de periode dat het meer werd aangelegd, liep ik er vaak met mijn kleinkinderen. Kijk, dit wordt straks allemaal water, zei ik dan. Dat kon je je toen moeilijk voorstellen. En kijk hoe mooi het nu is!”

Angelique heeft vijf kleinkinderen.  Door allerlei omstandigheden hebben een paar van hen bij oma gewoond. Sherency woont er nu nog steeds. “Gabrielle is zelfs door mij opgevoed: vanaf haar tweede tot haar dertiende woonde ze hier. We hebben wel een bijzondere relatie.”

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’
Foto & tekst: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button