AlgemeenIncidenten

Politie: ‘Het vaarseizoen is inmiddels begonnen’

- advertentie -

Oldambt – Het vaarseizoen is inmiddels begonnen en dat is te zien ook, zoals in de havens van Scheemda en bij de Blauwestad. Er wordt volop geschrobt en gepoetst. ‘Sommige watersporters hebben hun eigendom op een trailer bij huis, makkelijk maar volop in het zicht. Aanlokkelijk voor dieven, hoe sterk wellicht ook het disselslot. Ons advies: zet boot en trailer ergens aan vast of stal hem in een botenloods.‘ Dat meldt de politie.

- advertentie -

Dat vastzetten geldt evenzeer op het water. Leg een dubbel slot op de buitenboordmotor, ééntje voor het geval – door welke oorzaak ook – de ophanging afbreekt en een goedgekeurde tegen diefstal. Zit de vaardag erop, leg de boot dan aan de wal vast met niet alleen de lijnen maar ook aan een kabel mét slot.

Eén tip nog: ‘fotografeer boot én motor en registreer zoveel mogelijk informatie. In het meest vervelende scenario weten wij dan wat we moeten zoeken.’ Zegt de politie.

Snelheid
Politie: ‘Nu we toch bezig zijn. In Oostgroningen bestaan geen stukken water waar je snel mag varen. In de meeste gebieden mag niet harder gevaren dan 13 kilometer per uur. Een koel wijntje of biertje gaat er op het water meestal wel in maar weet dat achter de wal dezelfde limiet geldt als erop.’

Wij wensen je een prachtig seizoen en wellicht dat we elkaar nog tegenkomen.

Afgelopen zondag is er door collega’s met de boot gesurveilleerd op het Oldambtmeer.
Er zijn 15 vaartuigen gecontroleerd en 3 waarschuwingen uitgedeeld.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button