AlgemeenGemeente

Aanvraag biomassa-installaties voor zwembad De Watertoren en MFC De Hardenberg

- advertentie -

Winschoten/ Finsterwolde – Het bedrijf Energy Outsourcing Solutions BV (EOS) heeft vergunningaanvragen ingediend voor het bouwen van stookruimtes ten behoeve van biomassa-installaties bij zwembad De Watertoren en MFC De Hardenberg.

- advertentie -

In het kader van een Europese aanbesteding is EOS geselecteerd om warmte te gaan leveren aan de twee sportcomplexen met behulp van biomassa. Het plan is om houtsnippers te verbranden en warmte te leveren aan de gebouwen. De gebouwen hebben dan geen aardgas meer nodig.

Lees ook: Europese aanbestedingsprocedure gestart voor warmtelevering aan zwembaden Oldambt

Daarom is het proces bijna CO2-neutraal. De houtsnippers komen uit de buurt van Oldambt. Volgens EOS zijn de stookinstallaties zo modern dat er nauwelijks sprake kan zijn van overlast van geur of fijnstof. Daarnaast wordt het transport zodanig geregeld dat de eventuele overlast tot een minimum wordt beperkt.

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button