AlgemeenCultuur

Bezoek bijzondere en mooie kerken Oost-Groningen tijdens kerkenpad

- advertentie -

Oost Groningen – Al vele eeuwen bezoeken mensen kerken om in contact te komen met het hogere en om tot rust te komen. De wereld mag in de loop van de jaren sterk veranderd zijn, de sfeer binnen de kerkmuren is eigenlijk onveranderd gebleven. Kerken zijn nog steeds een rustpunt, een oase in onze hectische wereld en bovendien zijn het vaak ook architectonische hoogstandjes. Ook Oost-Groningen beschikt over mooi en bijzonder religieus erfgoed, er zijn hier echt parels van kerken gebouwd!Helaas gaan we maar al te vaak voorbij aan het prachtige kerkelijke erfgoed dat er in onze regio te vinden is.

- advertentie -

Om daar verandering in te brengen, wordt er door verschillende kerken uit de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Pekela en Midden-Groningen het Kerkenpad Oost-Groningen georganiseerd. Tijdens het kerkenpad openen negentien kerken en een toren hun deuren voor het publiek, zodat bezoekers de gebouwen van buiten en van binnen kunnen leren kennen. Doordat de deelnemende kerken gebouwd zijn in verschillende tijdperken, de oudste in de 13e en de jongste in de 21e eeuw, verschillen zij sterk van elkaar wat betreft architectuur. En dat niet alleen, zij hebben ook allemaal hun eigen bezienswaardigheden.

(Lees verder onder de foto)

Zo is in Nieuw Scheemda het kleinste Arp Schnitger orgel ter wereld te vinden, beschikt de kerk van Noordbroek over prachtige fresco’s en zijn er in Oostwold, Pekela en Winschoten bijzondere glas-in-lood ramen te vinden.
In alle gebouwen zijn op 2 juni vrijwilligers aanwezig die bezoekers graag vertellen over de geschiedenis van hun kerk en de bijzonderheden die er te zien zijn. Bovendien worden er extra activiteiten georganiseerd bij een aantal deelnemers, zoals een tentoonstelling en een boekenmarkt.

Plan een route of gebruik een van de fietsroutes op onze site en kom langs. Verwonder je over de schoonheid van de gebouwen, neem plaats op een kerkbank en realiseer je dat al vele jaren mensen dezelfde sfeer ondergingen!

Kerkenpad Oost-Groningen
2 juni 10.00-16.00 uur

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button