Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenKort nieuwsSport

Demi Peters uit Bad Nieuweschans naar finale NK dammen pupillen meisjes

- advertentie -

Hoogeveen/Bad Nieuweschans – Hemelvaartsdag met aansluitend de vrijdag en zaterdag vindt in dorpshuis “Het Knooppunt” in Hoogeveen het NK dammen voor pupillen meisjes plaats.

- advertentie -

De 22 meisjes geboren in 2005 t/m 2007 spelen dan 8 ronden “Zwitsers systeem” onder een speeltempo van “Fischer 45 min + 30 seconden”. Donderdag worden 3 ronden gespeeld, vrijdag eveneens 3 ronden en zaterdag de resterende 2 ronden, met aansluitend de prijsuitreiking. De 1e ronde in deze finale wordt bepaald door loting. De daaropvolgende ronden worden bepaald door de toernooimanager. Lisa Scholtens uit Hoogeveen verdedigd hierbij haar titel.

Oost Groningen is vertegenwoordigd door de 12-jarige 2e jaars pupil Demi Peters uit Bad Nieuweschans. Vorig jaar debuteerde Demi Peters met een 50% score. De organisatie berust, onder auspiciën van de KNDB, voor de vijfde keer bij de Hoogeveense Damclub (HDC) met als organisator Zainal Palmans. Het arbitrale trio bestaat uit Ludy Brink uit Hoogezand, Gert Bosker uit Assen en Gerard Bruins uit Hollandscheveld. De nrs 1 t/m 3 plaatsen zich tenslotte voor het Europees jeugdkampioenschap (EjK) voor pupillen van 1 tot 9 augustus in Litouwen en voor het Wereld jeugdkampioenschap (WjK) voor pupillen van 28 oktober t/m 3 november in Wit-Rusland.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button