Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuurKort nieuws

Op 11 mei speelt de theatervoorstelling Le Roux & d’Anjou in Cultuurhuis de Klinker in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Actrice Lieneke Le Roux en cabaretière Mylène d’Anjou vonden elkaar bij ‘Powervrouwen’ en nu staat hun two woman show ‘Echte liefde’ op stapel. Een wervelende mix van hilarische scènes, mooie liedjes en absurde dansjes. Het liefst zo veel mogelijk over the top, zoals hun voorbeelden Eddie Monsoon en Patsy Kline uit de populaire tv-serie en film ‘Absolutely Fabulous’ (Ab Fab).

- advertentie -

Bord voor de kop
In die serie zijn de hoofdrollen voor schrijnend-grappige vrouwen die zich staande proberen te houden in het leven. Ze hebben daarbij ook nog eens een enorm bord voor hun kop. Mylène d’Anjou: “De vrouwen die wij spelen zijn absoluut geïnspireerd op de vrouwen uit ‘Ab Fab’, maar het is niet zo dat we scènes gaan naspelen. Ik heb in ‘Echte liefde’ ook geen nerdy dochter die me op het rechte pad probeert te houden bijvoorbeeld. Maar dat bord voor de kop nemen we zeker mee.”

Lieneke Le Roux: “We laten vrouwen zien die het leven oefenen, maar die het eigenlijk niet aankunnen.”

D’Anjou: “Het zijn vrouwen die zich het liefst blijven vasthaken aan de jeugd, die nog met van alles mee willen doen, maar waarvan je als toeschouwer al snel weet: vergeet het maar, dat gaat ze niet lukken. Alleen hebben ze dat zelf nog niet door.”
Le Roux: “Ze worden ouder en alles wordt minder: het inkomen, de mannen, de seks. Alles gaat hangen. Dus wat moeten ze doen? Zeker in de wereld van tegenwoordig waar, door vooral social media, alles draait om: word ik wel gezien?”

Sociaal erg ingewikkeld
Ze ontdekten hun idee voor deze cabareteske komedie tijdens een fotoshoot voor ‘Powervrouwen’ en hadden meteen het gevoel: hier zit meer in, dit willen we samen verder uitzoeken. Ze delen een liefde voor gekke scènes, met een absurde twist die tegelijkertijd een beetje tragisch zijn. Hebben hetzelfde gevoel voor humor, terwijl ze toch heel verschillend zijn. Le Roux: “Dat buiten we natuurlijk ook uit.” Lijken ze eigenlijk op de types die ze neerzetten? Le Roux: “Gedeeltelijk wel natuurlijk. Bij alles wat je speelt, is dit – ze wijst op zichzelf – het materiaal. Wat je doet, voor welke rol dan ook, is een gedeelte weglaten en een ander deel vergroten. Zij blijft Mylène, ik blijf Lieneke, maar we chargeren enorm.” D’Anjou: “De kern van de woede en de wanhoop die je ziet, komt zeker uit ons zelf. Uitvergroot natuurlijk. Deze vrouwen zijn sociaal heel erg ingewikkeld. Ik geloof niet dat ik zo ingewikkeld ben, haha.”

Tsunami aan ideeën
Mylène d’Anjou maakte al een aantal cabaretsolo’s naast haar werk in musicals als ‘Ciske de Rat’ en ‘Mama Mia’, voor Lieneke Le Roux (bekend van o.a. de films ‘Broos’ en ‘Brozer’ en in het theater van ‘Zadelpijn en ander damesleed’) is het de eerste keer dat ze zelf – oké, samen – een show maakt. Le Roux: “Dit is nieuw inderdaad. Maar toen we eenmaal het gevoel te pakken hadden waar we samen heen wilden, ging ik schrijven en hield niet meer op.”

D’Anjou: “Er kwam een tsunami aan ideeën van haar kant. Dat is de basis geworden voor ‘Echte liefde’. Als het aan ons ligt, wordt het een feest der herkenning voor alle vrouwen. En hun mannen!”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button