Algemeen

Schadevergoeding voor weduwe mortierongeluk Mali

- advertentie -

Winschoten – De weduwe van de militair die twee jaar geleden in Mali omkwam bij een ongeluk tijdens een oefening krijgt een schadevergoeding. Dat bevestigt advocaat Michael Ruperti naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

- advertentie -

Weduwe Jennifer Schouten en Defensie zijn een bedrag overeengekomen voor de materiële schade. De partner van Schouten, Henry Hoving uit Winschoten, kwam op 6 juli 2016 om het leven toen een mortiergranaat ontplofte. Het projectiel zat toen nog in de granaatbuis. Zijn collega Kevin Roggeveld kwam ook om.

Het bedrag – dat niet wordt bekendgemaakt – is voor de materiële schade die de weduwe en haar gezin heeft geleden, zoals het verlies aan inkomen.

Lees ook:
Minister Hennis treedt af na dodelijk ongeval in Mali
29-Jarige militair uit Winschoten komt om in Mali
‘Militairen Mali overleden door fout in ontstekingsmechanisme mortier’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button