AlgemeenOp stap

Internationale vrijwilligersbeurs voor netwerken en kennismaken

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 23 juni 2018 is er een beurs voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers in Winschoten, in de sporthal aan de Stikkerlaan. Het is een gezamenlijke beurs voor vrijwilligers en bezoekers uit de gemeente Oldambt en Landkreis Leer (Duitsland).

- advertentie -

De beurs is onderdeel van het project ‘Vrijwillig over de grens’. Vrijwilligersorganisaties kunnen ervaringen delen en mensen die vrijwilligerswerk willen doen, kunnen kennis maken met tal van organisaties. De slogan van het evenement luidt “Wie aanpakt, kan ondersteuning gebruiken en voor wie aanpakken wil, is aanbod nodig”. De positieve reacties op vorige edities van deze beurs hebben ervoor gezorgd dat de beurs ieder jaar plaats gaat vinden. Vanaf vorig jaar is de beurs ook voor vrijwilligersorganisaties uit Nederland en ondersteunt ook de gemeente Oldambt deze beurs.

‘Vrijwillig over de grens’

Het project ‘Vrijwillig over de grens’ is een samenwerking van de afdeling betrokken bij het vrijwilligerswerk van Landkreis Leer en de gemeente Oldambt, om meer te doen voor de vrijwilligers. Vanuit het INTERREG A-programma wordt dit project financieel ondersteund. Het doel van INTERREG is het stimuleren van grensoverschrijdende samenwerking en het verkleinen van verschillen tussen regio’s en landen binnen de EU.

Kennismaking vrijwilligerswerk

Lijkt u het leuk om vrijwilligerswerk te doen? Dan kunt u de beurs bezoeken en kennismaken met een groot aantal vrijwilligersorganisaties uit Nederland én Duitsland.

- advertentie -

Waar en wanneer?

- advertentie - 

De beurs’ is op zaterdag 23 juni 2018 in en rondom de Sporthal aan de Stikkerlaan in Winschoten  en start om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Deelname aan de beurs en de toegang is gratis en iedereen, zowel jong als oud, is daarbij van harte uitgenodigd.

Aanmelding

Verenigingen in de gemeente Oldambt en Landkreis Leer zijn inmiddels benaderd om aan de beurs deel te nemen, met daarbij uitgebreide informatie. Verenigingen of andere vrijwilligersorganisaties die niet benaderd zijn en wel mee willen doen kunnen contact opnemen met Ina Marleen Vermue tel. 06-51892027 of Piet Bos van Sociaal Werk Oldambt, tel. 0597-421833.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button