Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
CultuurOp stap

Nationale Molendag trok bezoekers naar molens en gemalen

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen weekend, 12 en 13 mei, waren er diverse molens en (stoom)gemalen open voor het publiek, dit allemaal wegens de Nationale Molendag. Dit jaar was het thema: ‘Ontmoet de molenaar!’. Naar aanleiding van de UNESCO inschrijving van het Nederlandse molenaarsambacht op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed.

- advertentie -

In de provincie Groningen deden er zo’n 50 molens mee. Voor kinderen was gratis het Molen-Ontdekboekje op te halen. Ook het stoomgemaal in Winschoten was open. Toen onze fotograaf langs kwam was men al druk bezig om de ketel op te warmen en olie bij het mechanisme te doen dat alles goed draait.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button