AlgemeenKort nieuwsSport

Demi Peters uit Bad Nieuweschans 6e bij NK dammen pupillen meisjes

- advertentie -

Hoogeveen / Bad Nieuweschans – De finale NK dammen voor pupillen meisjes, geboren in 2005 t/m 2007, nam ook dit jaar wederom 3 dagen in beslag. Het begon traditiegetrouw op Hemelvaartsdag in dorpshuis “Het Knooppunt” in Hoogeveen met 3 ronden, aansluitend de vrijdag met eveneens 3 ronden en tenslotte op zaterdag de resterende 2 ronden.

- advertentie -

De 1e ronde werd volgens een loting bepaald, met daarna 7 ronden “Zwitsers systeem”, onder een speeltempo van “Fischer 45 min. + 30 seconden. Kampioene op weerstandspunten werd Luise Gabbert uit Bennekom met 15 punten nipt voor de kampioen van vorig jaar Lisa Scholtens uit Hoogeveen. Derde, eveneens op weerstandspunten werd Fernande de Graaf uit Renkum met 10 punten, voor Yneke Goerres uit Aldeboarn met eveneens 10 punten. De 12 jarige Demi Peters uit Bad Nieuweschans speelde een uitstekend toernooi en legde beslag op een keurige 6e plaats met 9 punten, net achter Tanya-Marie Cnossen uit Eindhoven, ook 9 punten. Demi werd in de spannende laatste ronde gekoppeld aan medekoploper Lisa Scholtens, maar was (nog) niet opgewassen in deze partij. Met dit resultaat was Demi achteraf 1 puntje verwijderd van de felbegeerde derde plaats. Demi behaalde de 9 punten met 4 zeges tegen Anouk Wassen uit Hoogeveen, Mila Rijlaarsdam uit Wageningen, Tanya-Marie Cnossen en Yneke Goerres, aangevuld met een puntendeling tegen Daria Shulepova uit Eindhoven. Luise, Lisa en Fernande hebben zich met dit resultaat geplaatst voor het Europees jeugdkampioenschap voor pupillen meisjes van 1 t/m 9 augustus in Litouwen. Daarnaast heeft dit trio zich geplaatst voor het Wereld jeugdkampioenschap voor pupillen meisjes van 28 oktober t/m 3 november in Wit-Rusland. Tenslotte werden de prijzen uitgereikt door wereldkampioene bij de dames Natalia Sadowska uit Polen. De organisatie was, onder auspiciën van de KNDB, in handen van de Hoogeveense Damclub (HDC).

Progressie Demi Peters
Demi Peters heeft het laatste jaar duidelijk progressie gemaakt met haar speelstijl. Kwam ze vorig jaar bij dit kampioenschap nog tot een 50 % score en een middenmootplaats, nu zit Demi in de subtop met een + 1 score en kan zich moeiteloos meten met haar leeftijdsgenoten. De toelating tot de Centrale Pupillentraining (CPT) van de KNDB in Huissen en de Centrale Meisjes Training (CMT) in Wageningen heeft hier zeker toe bijgedragen. Daarnaast komen nog de nodige jeugdtoernooien en provinciale kampioenschappen langs. Tevens wordt op de damclub op een positieve manier aandacht besteed aan haar ontwikkeling.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button