AlgemeenPolitiek

Wethouder Swagerman: ‘Rond september weten we hoe we er financieel voorstaan’

- advertentie -

Oldambt –  Wethouders Laura Broekhuizen en Kees Swagerman bereiden de gemeenteraad tijdens de vergadering vast voor op het ergste. Dinsdag maakt Swagerman bekend óf, en zo ja, hoeveel er eventueel bezuinigd moet worden in de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Swagerman zegt: ‘De inschatting is dat wij rond september pas precies weten hoe wij er financieel exact voorstaan.’  Maar een waarschuwing vindt hij gezien recente cijfers van het Rijk op zijn plaats.

Coalitieakkoord 
Het nieuw te vormen college wil de verbinding aangaan en stevig inzetten op samenwerking. De gebiedsgerichte aanpak en het ondernemersloket zijn daarvoor de twee belangrijkste pijlers. De ambities van het nieuwe college zijn hoog, maar financieel is er ook zwaar weer op komst.

’Door samen te werken en ‘stenen’ met mensen te verbinden, maken we completer beleid en nemen we weloverwogen en gedragen beslissingen. Dat doen we niet alleen, dat kan alleen samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners, raad, college en de regio. En daarmee zorgen we ervoor dat we het anders dan eerder maken, met zijn allen,’’ staat er in het coalitieakkoord.

In het ‘coalitieakkoord 2018-2022 Anders maken we samen’ staat dat het goede uit het verleden niet wordt losgelaten, maar worden ook duidelijk nieuwe accenten gelegd

Lees ook: Coalitie gemeente Oldambt gevormd

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button