Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenOp stap

Lucas en Gea zetten zich in voor meer AED’s in Oost-Groningen

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Twee weken geleden is de 49e single van Lucas en Gea met de titel ‘Het komt je toe’ uitgebracht en de fans kijken dan ook al weer uit naar een concert. Lang hoeven ze niet te wachten, want op zondag 3 juni staat een optreden gepland in Bad Nieuweschans en vindt plaats op het Bastionplein bij de COOP supermarkt, aanvang 14:00 uur.

- advertentie -

Met dit optreden wil dit populaire Groningse duo ook aandacht vestigen op het initiatief om meer AED apparaten in de buurt te krijgen. Gea is zelf gediplomeerd EHBO’er en weet uit ervaring hoe belangrijk deze levensreddende apparaten zijn.
“Wist je dat er elke week zo’n 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis krijgen? De meeste hartstilstanden vinden bovendien plaats in een woonwijk. De overlevingskans stijgt aanzienlijk als er direct hulp verleend kan worden. Daarom is een AED in onze buurt belangrijk. Met een AED in de buurt vergroten we de kans dat iemand een hartstilstand overleeft. Ik vind dat heel belangrijk en zet me daarom graag in om onze eigen BuurtAED te realiseren”, aldus Gea.

Het concert van Lucas en Gea is gratis toegankelijk maar het wordt op prijs gesteld om een donatie te geven, om in de dorpen in Oost-Groningen meer van deze apparaten te kunnen plaatsen. Één apparaat met meldingssysteem kost inclusief behuizing zo’n € 2600,00. Wanneer je een donatie doet van € 10,00 dan ontvang je tijdens het optreden een verzamel CD van Lucas en Gea met andere artiesten. (zolang de voorraad strekt)

Foto: Lucas en Gea (Facebook)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button