AlgemeenCultuurOp stap

Nederlandstalige muziek in Cultuurhuis De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Liefhebbers van Nederlandstalige muziek kunnen in de laatste weken van het theaterseizoen 17/18 hun hart ophalen in Cultuurhuis De Klinker tijdens drie totaal verschillende, maar razend populaire muziekvoorstellingen. Op zaterdag 19 mei komen de 3J’s naar De Klinker met hun tiende theatertour ’10 jaar 3JS’. Een week later, op vrijdag 25 mei, is het de beurt aan Nederpop All Stars waarbij ook Erik Mesie (Toontje Lager) en Henk Temming (Het Goede Doel) een aantal nummers ten gehore brengen. Zaterdag 9 juni staat de Drentse singer-songwriter Daniël Lohues op de planken.

- advertentie -

10-jarig Jubileum 3JS
In 2008 zetten de 3JS hun eerste voorzichtige stappen op de theaterpodia. De songs die ze schreven hadden vaak een folky-basis van akoestische gitaren, viool en accordeon en de spitsvondige teksten verdienden een luisterend oor. Ideale muziek voor in het theater. In tien jaar tijd volgden er 9 albums en tien verschillende theatertournees, waarvoor het Nederlands publiek trouw ieder jaar opnieuw in de grote zalen van Nederland kwam kijken. In deze jubileumshow blikken de 3JS muzikaal en verbaal terug op alle voorgaande shows. De show is in De Klinker te zien op zaterdag 19 mei om 20.15 uur.

Nederpop All Stars
De beginjaren ’80 zijn vooral de jaren van de Nederpop. Bands als Toontje Lager en Het Goede Doel zijn, met hun rebelse, aanstekelijke en dansbare liedjes, populairder dan ooit. Het zijn de jaren van bezuinigingen, yuppies, de walkman en ‘de bom’. Je bent voor of tegen. Nederpop All Stars laat de tijden herleven in het theater, een band van door de wol geverfde muzikanten, die hun sporen in de Nederpop ruimschoots hebben verdiend. Het muziekoptreden is te zien op vrijdag 25 mei om 20.15 uur.

Daniël Lohues – Vlier
Daniël Lohues neemt zijn publiek in deze nagelnieuwe voorstelling mee op zijn zoektocht waarbij hij juist vaak dingen vindt waar hij niet eens naar op zoek was. “Zoek je het vuur, blijkt het thuis te branden”. Onderweg vindt hij aanwijzingen in de natuur en het leven, heden en verleden. Daniël verweeft zijn inspirerende muzikaliteit met persoonlijke liedteksten en verhalen die vaak uit ons collectieve geheugen lijken geput. Een nieuwe voorstelling vol levenslust, vrijheid, vrolijkheid, heimwee, fernweh, humor en troost brengt hem en ons via nieuw ontdekte plekjes weer terug bij de grond waarop de vlierstuik het zo goed doet. Te zien op zaterdag 9 juni om 20.15 uur.

Kaarten voor bovenstaande muziekoptredens zijn verkrijgbaar via www.indeklinker.nl of via de theaterkassa (0597-700270).

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button