Algemeen

PvdA Oldambt stelt raadsvragen over haperende treinverbinding

- advertentie -

Bad Nieuweschans – ‘De laatste weken bereiken ons met name vanuit Bad Nieuweschans berichten over storingen bij vervoerder Arriva, waardoor treinen niet op tijd aankomen of zelfs helemaal niet rijden. Dorpsbelangen Nieuweschans maakt zich terecht zorgen over de bereikbaarheid van het grensdorp.’ Dat zeggen de socialisten van PvdA Oldambt.

- advertentie -

‘Onze schoolgaande kinderen en forenzen zijn de dupe. Door het missen van aansluitingen, vertragingen of het helemaal niet aanbieden van vervoer komen ze te laat op school of werk of zijn ze helemaal niet in staat om met het openbaar vervoer op hun bestemming aan te komen. Met voor hen alle persoonlijke gevolgen vandien. Zeker in examentijd wil je als scholier geen risico lopen…’ Zegt de PvdA.

Volgens de PvdA holt de leefbaarheid en bereikbaarheid van ons gebied hierdoor dus direct achteruit. ‘Als je niet kunt rekenen op vervoer naar school of werk, beperkt dat je keuzes voor school of werk, en uiteindelijk ook je keuze voor een plek om te (gaan) leven.’

PvdA Oldambt heeft raadsvragen gesteld:
1. Is het college het met ons eens dat een haperende dienstverlening van Arriva impact heeft op de bereikbaarheid en leefbaarheid van ons gebied? En dat het niet leveren van de afgesproken dienstverlening onacceptabel is?
2. Wat kan en gaat het college doen om het belang van goed openbaar vervoer voor onze krimpgemeente te onderstrepen bij de betrokken vervoerder?
3. Welke mogelijkheden heeft het college verder nog, om er voor te zorgen dat de vervoerder zijn dienstverlening voor onze inwoners op peil houdt?

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button