AlgemeenOp stap

Programma Slag bij Heiligerlee – woensdag –

- advertentie -

Heiligerlee – Nog een aantal dagen en dan klinken er schoten, kanonsslagen, paardenhoeven en het gekletter van degens en zwaarden. U ruikt de geur van kruit, kampvuren maar ook van heerlijke gerechten.

- advertentie -

Op 23 mei 2018 is het exact 450 jaar geleden dat de Staatse troepen de Spanjaarden bij Heiligerlee versloegen. Dit werd beschouwd als het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Deze belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis wordt van 22 tot en met 27 mei 2018 uitgebreid herdacht en feestelijk gevierd.

23 mei: Herdenking en voordracht
Op 23 mei vindt een herdenking plaats bij het monument Graaf Adolf. Voorafgaand aan de herdenking wordt om 11.00 uur de klok ontmanteld voor het Klokkengieterij Museum Heiligerlee. Tegen 13.00 uur wordt de klok met paard en wagen naar het monument gereden. Daar zal het voor het eerst geluid worden. Er zijn toespraken en bovendien een kranslegging en muzikale begeleiding. ‘Wij nodigen dorpsbewoners en andere belangstellenden van harte uit deze tocht van de KGM naar het monument samen met de genodigden te lopen. U wordt verzocht zich rond 12.30 uur te verzamelen bij het Klokkengieterijmuseum.’ Aldus de organisatie.

Mede op uitnodiging van de Graaf Adolf Loge zal Jochem Abbes op 23 mei ’s avonds vanaf 19.30 uur in de Brasserie van het museum Slag bij Heiligerlee een interessante inleiding verzorgen over de Slag bij Heiligerlee. Onderwerp deze avond: Heiligerlee en de Kleine Zavel(Brussel); monumenten van de aangevangen tragedie. In zijn voordracht zal historicus Jochem Abbes ingaan op de tragiek van de eerste maanden van 1568 die tot op heden treffend wordt geïllustreerd door de indrukwekkende monumenten te Heiligerlee en op de Kleine Zavel te Brussel.

Informatie
Voor de tijden, entreeprijzen en alle details van het programma kunt u kijken op www.slagbijheiligerlee2018.nl. Voor het parkeren kunt u hier ook kijken of ter plaatse de aanwijzingen van de organisatie opvolgen.

(Onderstaande kaart geldt voor 26 en 27 mei)

- advertentie -

Foto: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button