AlgemeenOp stapVideo

Fotoserie: 450 Jaar terug in de tijd in Heiligerlee: optocht door W’lee en H’lee

- advertentie -

Heiligerlee – Morgen is het zover, dan klinken er schoten, kanonsslagen, paardenhoeven en het gekletter van degens en zwaarden. U ruikt de geur van kruit, kampvuren maar ook van heerlijke gerechten.

- advertentie -

Op 23 mei 2018 was het exact 450 jaar geleden dat de Staatse troepen de Spanjaarden bij Heiligerlee versloegen. Dit werd beschouwd als het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Deze belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis wordt van 22 tot en met 27 mei 2018 uitgebreid herdacht en feestelijk gevierd.

Optocht
Vrijdagavond startte rond 19:00 uur een optocht vanuit Heiligerlee en Westerlee in de richting van het festival terrein, dit gebeurde onder begeleiding van re-enactors. Vele inwoners liepen mee in een kostuum. Na de optocht met honderden mensen werd de avond vervolgd met een muziektheater Nunq aut Nanquan. Dit is een liefdesdrama uit de 80-jarige oorlog vol met dans, theater, zang op hedendaagse muziek.

Om 22:00 uur werd deze dag afgesloten met muziek van Vive les Gueux. Zij staan bekend om de vrolijke liederen met een historische inslag met onder meer trommels, fluiten en schalmel.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button