AlgemeenIncidenten

Drugssmokkelaar racet met kilo’s marihuana over snelweg

- advertentie -

Bad Nieuweschans Een 24-jarige man uit de buurt van Aurich wilde vrijdagmiddag koste wat het kost uit de handen blijven van de politie. Dit zorgde voor levensgevaarlijke caperiolen op de snelweg. De man raasde met meer dan 200 km/u via de A7 Bad Nieuweschans naar Duitsland.

- advertentie -

De politie wilde de man rond 14:40 uur staande houden voor een algemene controle, de man negeerde het stopteken en reed zo snel dat hij een gevaar werd voor andere weggebruikers. De politie moest alles uit de kast trekken om de drugssmokkelaar te pakken te krijgen. Toen hij bij wegwerkzaamheden bij Leer wel vaart moest minderen, kon de politie dichterbij komen.

Het voertuig kon worden gestopt door het grensoverschrijdend politieteam. De man werd uit de auto gehaald, toen bleek ook snel waarom hij niet gepakt wilde worden. In de auto lag een plastic zak met meer dan drie kilo marihuana. Volgens de Duitse politie hebben de drugs een straatwaarde van ongeveer 32.000 euro.  De 24-jarige is in de cel gezet. Niet alleen vanwege drugssmokkel, maar ook vanwege veel te snel rijden.

De man bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs en het kenteken hoorde niet bij de auto waarin hij reed.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button