Algemeen

Gedeputeerde Cees Bijl opent tractorsimulator Terra

- advertentie -

Winschoten/ Meppel – Bij Terra MBO Meppel heeft op donderdag 24 mei de wereldpremière van de nieuwe tractorsimulatoren van Terra plaats gevonden. De heer Bijl, gedeputeerde van provincie Drenthe, verrichte samen met twee studenten van Terra de officiële openingshandeling. De heer Bijl had de eer om als eerste een ritje in de simulator te maken.

- advertentie -

Na een intensief samenwerkingstraject tussen Terra, New Holland en 3iSIM, werd vandaag het startsein gegeven van de in gebruik name van de tractorsimulatoren bij Terra. Een bijzonder moment dat feestelijk werd gevierd met vele genodigden uit het werkveld van onderwijs, overheid en bedrijfsleven.

Door een druk op de knop van de heer Bijl en Terra studenten Rick Scheper en Elyse Nederburgh, viel het doek en werd de simulator onthuld. Na de eerste rit van de heer Bijl, mochten alle andere bezoekers ook kennis maken met de tractorsimulator. Regiodirecteur Meindert Jan Oostland bedankte alle mensen die bij het project betrokken zijn geweest. “We zijn heel erg trots zijn op deze wereldprimeur bij Terra”. De regiodirecteur van Terra gaf aan dat het project hiermee niet stopt. “De technologische ontwikkelingen in de landbouwsector gaan door, met onder andere de tractorsimulator gaat Terra hierin mee. Dit doet Terra samen met het bedrijfsleven en de overheid”.

Zeer realistische nabootsing
Als enige in de wereld beschikt Terra over de innovatieve tractorsimulatoren. De simulatoren maken deel uit van de Terra Rijschool, waar studenten hun T-rijbewijs kunnen halen. In de simulator worden praktijksituaties zeer realistisch nagebootst en er kan meteen geoefend worden met gewenste verkeerssituaties. Bovendien gaan de lessen onder alle weersomstandigheden door.

De simulatoren zijn in opdracht van Terra, in samenwerking met de bekende tractorfabrikant New Holland, ontwikkeld door het Groningse bedrijf 3iSIM. Voor de wereldpremière zijn betrokkenen vanuit verschillende invalshoeken rondom de tractorsimulator uitgenodigd.

Veiliger, voordeliger, milieubewuster
De situaties zijn toegespitst op de individuele student: het lesaanbod wordt afgestemd op het instapniveau, de vaardigheden en het leertempo van de student. Door het trainen in de tractorsimulator zullen daardoor minder praktijklessen nodig zijn. Dit betekent een veiliger, voordeliger en milieubewuster lesprogramma. Met een T-rijbewijs zijn studenten in staat om stage te lopen bij bedrijven en organisaties waarbij ze met de tractor de openbare weg op moeten.

- advertentie -

Terra heeft in totaal vier tractorsimulatoren ontwikkeld. De simulatoren staan op de Terra vestigingen in Meppel, Groningen, Emmen en Winschoten. Op de vestigingen vond voor studenten, ouders, docenten, personeel én relaties op 23 mei een voorpremière plaats.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button