AlgemeenOp stap

Programma Slag bij Heiligerlee – zaterdag & zondag –

- advertentie -

Heiligerlee – Vandaag en morgen hoor je schoten, kanonsslagen, paardenhoeven en het gekletter van degens en zwaarden. U ruikt de geur van kruit, kampvuren maar ook van heerlijke gerechten.

- advertentie -

Op 23 mei 2018 was het exact 450 jaar geleden dat de Staatse troepen de Spanjaarden bij Heiligerlee versloegen. Dit werd beschouwd als het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Deze belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis wordt van 22 tot en met 27 mei 2018 uitgebreid herdacht en feestelijk gevierd.

26 & 27 mei: De strijd
Op 26 en 27 mei 2018 wordt de strijd, waarbij zowel Graaf Adolf als Graaf van Arenberg sneuvelden, nagespeeld voor publiek. Het kampement, de historische markt en de uiteindelijke slag zullen worden verbeeld met medewerking van honderden re-enactors uit België, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland en Tsjechië. Deze re-enactment groepen hebben een jarenlange ervaring. De afgelopen jaren speelden zij veldslagen na in ondermeer België, Frankrijk, Spanje en Nederland.

Zo: 09:30 uur: Hagenpreek bij het monument Graaf Adolf.
Za & Zo: 10:00 uur:
Opening historische markt
Za: 13:00 uur & Zo: 12:30 uur Muziektheater Nunq aut Nanquan. Dit is een liefdesdrama uit de 80-jarige oorlog vol met dans, theater, zang op hedendaagse muziek.
Za 15:30 uur & Zo: 15:00 uur: De slag bij Heiligerlee. De veldslag wordt op een spectaculaire wijze nagespeeld door zo’n 400 re-enactors uit heel Europa.
Za & Zo 17:00 uur: Einde historische markt.
Za: 20:00 uur: Muziekavond met RAPALJE, Hailander en LEIN5.

(Za= Zaterdag, Zo= Zondag)

Informatie
Voor de tijden, entreeprijzen en alle details van het programma kunt u kijken op www.slagbijheiligerlee2018.nl. Voor het parkeren kunt u hier ook kijken of ter plaatse de aanwijzingen van de organisatie opvolgen.

(Onderstaande kaart geldt voor 26 en 27 mei)

Foto: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button