AlgemeenCultuur

Jongerenexpositie en schaalmodel van de Watertoren in d’Olle Witte

- advertentie -

Winschoten – In de Winschoter toren kunt u deze zomer een jongerenexpositie bezichtigen en het schaalmodel van de Watertoren bewonderen. Op vrijdag 1 juni om 14:00 uur zal deze bijzondere expositie officieel geopend worden. Dit project is een samenwerking tussen jongerencentrum ‘t Spoor en de stadsgidsen/torenwachters van Winschoten. Het idee is ontstaan naar aanleiding van een cultuurborrel in de Klinker, waar jongeren een grote rol speelden en een oproep deden voor een expositieruimte.

- advertentie -

Negen jonge kunstenaars zullen hun werk een zomer lang tentoonstellen in de toren. De expositie bestaat uit fotografie, digital art, schilderijen, gedichten en tekeningen. Naast de kunstwerken, kunt u ook informatie vinden over de kunstenaars en hun passie.

Ben jij ook bezig met kunst of wil je ook wel een keer jouw werk exposeren, dat kan! Neem dan contact op met jongerencentrum ’t Spoor via jongerenwerk@sociaalwerkoldambt.nl . ’t Spoor is altijd op zoek naar leuke ideeën, suggesties of uitdagingen die jongeren bezighouden.

Daarnaast zal Peter Berends, van Waterbedrijf Groningen, op 1 juni het officiële document van de Watertoren overhandigen aan Stichting Oud Winschoten, waardoor het in Winschoten blijft en voor iedereen te bezichtigen is in de toren d’Olle Witte.

De inwoners van Winschoten hebben via een handtekeningactie duidelijk gemaakt dat er een Watertoren moest komen. In 1902 was het dan zover. In 1967 ging de toren tegen de vlakte, maar werd niet vergeten. De naam Watertorenstraat en zwembad “de Watertoren” herinneren nog aan de toren die er ooit stond. Wil je meer weten over de geschiedenis van de Watertoren, Winschoten of d’Olle Witte? In de zomerperiode, de maanden juni, juli en augustus, is de toren elke vrijdag en zaterdag geopend van 14:00 tot 17:00 uur. In mei en september alleen op zaterdagmiddag.

Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button