AlgemeenKort nieuws

Nieuwe subsidie voor kleinschalige projecten verduurzaming landbouw

- advertentie -

Groningen – De provincie Groningen stelt per 1 juni 2018 een nieuwe subsidieregeling open voor kleinschalige projecten in de landbouw: ‘Innovatieve verduurzaming in de landbouw’. Het gaat hierbij om vernieuwende projecten, haalbaarheidsstudies en kennisuitwisseling rondom duurzame landbouw.

- advertentie -

Het midden- en kleinbedrijf in de gehele landbouwsector, kennis- en onderzoeksinstellingen en samenwerkingsverbanden kunnen gebruikmaken van deze subsidieregeling. In 2018 is er in totaal 85.000 euro beschikbaar. De provincie vindt het belangrijk om verduurzaming in de landbouw te stimuleren.

Innovatieprojecten
Passende thema’s voor projecten kunnen bijvoorbeeld zijn: natuurinclusieve landbouw, biologische landbouw, korte keteninitiatieven (business to business) of thema’s uit de Agro Agenda Noord Nederland. De projecten moeten worden uitgevoerd in de provincie Groningen en bijdragen aan ten minste één van de duurzaamheidsdoelen genoemd in de regeling.

De subsidieregeling valt onder het provinciale Programma duurzame landbouw 2017-2020. De volledige regeling en informatie over hoe u een aanvraag kunt doen, vindt u op www.provinciegroningen.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button