Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Zomercursus ‘Plezier op school’ voor aanstaande brugklassers met autisme

- advertentie -

Oldambt – Voor kinderen is de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs vaak spannend. Als je autisme hebt, dan kan je hierbij soms een extra steuntje in de rug gebruiken. Daarom wordt er van 28 tot en met 31 augustus op het Ubbo Emmius in Winschoten de zomercursus ‘Plezier op School’ aangeboden.

- advertentie -

Deze cursus is speciaal voor aanstaande brugklassers met autisme die naar het voortgezet onderwijs gaan in de gemeenten Oldambt en Westerwolde. De cursus wordt gefinancierd door beide gemeenten en is daarom kosteloos.

Zomercursus
In de zomercursus ‘Plezier op School’ leren de aanstaande brugklassers om positief te denken over zichzelf, anderen aan te kijken, stevig te staan en om te gaan met pesten. Maar ze leren ook om ‘nee’ te zeggen, een eigen mening te geven, om te gaan met kritiek en ze leren hoe ze zichzelf kunnen voorbereiden op de eerste schooldag, de lesroosters, kluisjes en pauzes. In de cursus wordt veel geoefend en worden spelletjes gedaan in een gezellige sfeer met een duidelijk programma.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lydia Brookman van de GGD Groningen via 06 25 63 58 20 of lydia.brookman@ggd.groningen.nl. Aanmelden kan vóór 1 juli 2018 met het formulier op deze site.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button