Weerbericht

Opnieuw droog, vrij zonnig en warm zomerweer op komst

- advertentie -

Winschoten – Na het weekend keert het warme, droge en vrij zonnige zomerweer terug. Omdat de wind uit het noorden waait is het aan zee relatief koel met 14-18 graden. In het binnenland is het aangenaam warm met 22-26 graden. Woensdag en donderdag draait de wind naar het oosten en wordt het landinwaarts met 25-28 graden beduidend warmer. Dit weekend beginnen we nog grijs met vrij veel bewolking en regionaal wat regen.

- advertentie -

Na het weekend hebben we te maken met een hogedrukgebied ten noorden van onze omgeving. Daardoor is het stabiel zomerweer zonder een onweersdreiging. De zon schijnt flink en in het binnenland ontstaan soms vriendelijke stapelwolken of er trekt een wolkenveld over het land.

Woensdag en donderdag op grote schaal zomerse temperaturen
Volgens de laatste berekeningen draait de wind woensdag en donderdag tijdelijk naar het oosten. Warme lucht vanuit Centraal-Europa weet ons land dan te bereiken. Met uitzondering van de kustgebieden, waar zeewind de temperatuur tussen 20 en 24 graden houdt, wordt het zomers warm met ruim 25 graden.

De dagen daarna is de temperatuurverwachting onzeker en dat hangt af van de windrichting. Sommige weermodellen laten de wind terugdraaien naar het noorden. Daardoor wordt het vooral in de kustprovincies minder warm en neemt de bewolking toe. Als de wind uit het oosten blijft waaien houdt het hoogzomerse weer aan. De kans op een overgang naar koel en wisselvallig weer is klein.

Vooral vandaag nog vrij veel bewolking en regionaal regen
Vandaag is het op de meeste plaatsen bewolkt en vooral in het noorden valt wat regen. Vanmiddag wordt het op de meeste plaatsen droog, met uitzondering van het noorden en noordoosten.

Vanavond en vannacht is het op de meeste plaatsen droog en kan mist ontstaan. Het koelt af naar 12-15 graden. Morgen start regionaal bewolkt en lokaal komt dichte mist voor. Later wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af. Het noordoosten maakt kans op een lokaal buitje. Aan zee valt het flink tegen. Vanaf de Noordzee trekt lage bewolking en mist het land op. Daardoor is het in een smalle kuststrook kil met slechts 14-17 graden. In het binnenland is het beduidend warmer met 21-26 graden.

- advertentie -

Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button