AlgemeenPolitiek

VCP Oldambt: ‘Weggebruikers racen, Udesweg moet veiliger’

- advertentie -

Winschoten – Naar aanleiding van klachten van het personeel van Old Wolde (PG afdeling) over de oversteek vanaf de PG afdeling (in en uitgang) Udesweg naar het fietspad heeft de VCP een aantal vragen gesteld aan het college.

- advertentie -

‘Het levert namelijk levensgevaarlijke situaties op. Zowel voor bezoekers als personeel van de afdeling. Ook voor bewoners die gebruik maken van een duo fiets is de oversteek onoverzichtelijk en gevaarlijk. Dat willen we niet. Onze gemeente gaat immers voor veiligheid van haar inwoners.’ Aldus de VCP.

Oplossing
De communisten willen weten of de gemeente hier een oplossing voor kan aandragen middels een zebrapad en waarschuwingsborden. Dit is, volgens de communisten, nodig, daar weggebruikers met te hoge snelheid over de Udesweg razen. Door de voorgestelde ingrepen weten ze dat ze een oversteek naderen.

Hoog gras
Daarbij zou het volgens de VCP niet verkeerd zijn om de bermen, wat nu hoog gras heft te gaan maaien. Dit om het geheel zo overzichtelijker te maken. Ook ziet de fractie graag dat er de situatie ter plekke beter zichtbaar wordt gemaakt door het aanbrengen van verlichting op de splitsing.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button