AlgemeenOp stap

Aangrijpende Kaarsenceremonie SamenLoop voor Hoop

- advertentie -

Blauwestad – Het meest aangrijpende onderdeel van de SamenLoop voor Hoop is de Kaarsenceremonie. Deze ceremonie stond in teken van Meeleven; iedereen die kanker heeft of heeft gehad steun geven en laten merken dat je er voor hen wilt zijn. Op zaterdag 2 juni om 22.30 uur was de start van deze ceremonie.

- advertentie -

‘Tijdens de Kaarsenceremonie stonden we stil bij onze dierbaren. Bij hen die ons ontvallen zijn of onze steun nu hard nodig hebben. Het hele parcours was uitgelicht met kaarsenzakken, waarop volwassenen en kinderen een persoonlijke boodschap hebben geschreven. Het is voor velen het meest aangrijpende moment van de 24-uur durende SamenLoop.’ Aldus de organisatie in een eerdere bericht.

Erik Hulsegge, ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop, startte de Kaarsenceremonie, hierna werd het winnende SamenLoop gedicht voorgedragen. Vervolgens werd de ceremonie voortgezet met een dansshow van en door F2 Dance Company. Daarna werd het speciaal geschreven SamenLoop voor Hooplied door Simone gezonden.

De Kaarsenceremonie was een ceremonie met een traan en een lach. Een ceremonie die een diepe indruk achterlaat en een groot gevoel van harmonie en saamhorigheid achterlaat.

Samenloop voor Hoop
Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

- advertentie -

De kaarsenceromonie terug kijken? Klik hier.

- advertentie - 

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button