AlgemeenSport

Flying Birds pakt eerste Nederlandse titel voor clubs in 37-jarig bestaan

- advertentie -

Winschoten/ Assen – Afgelopen zaterdag werd er door 21 clubs uit heel Nederland gestreden op het Nederlands Kampioenschap Clubs onder auspiciën van de NFF in Assen. Fietscross vereniging Flying Birds uit Winschoten deed hier ook aan mee met 23 rijders in de leeftijd van 6 tot en met 45+ jaar.

- advertentie -

De rijders begonnen ’s ochtends met de trainingen. De jongste deelnemers tot en met 12 jaar begonnen het eerst, gevolgd door de rijders van 13 jaar en ouder tot 10.45 uur. Na het defilé werd er begonnen met de moto’s, alle rijders moesten 3 moto’s rijden en zo goed mogelijk scoren om naar een halve finale of finale door te kunnen stromen.

De rijders van de Flying Birds konden goed meekomen en na 2 moto’s stond de Flying Birds op een 2e plek. Na de 3 moto’s waren er 11 finale plekken en was het nu voor de rijders om zo hoog mogelijk te eindigen in de finales. De Flying Birds hadden natuurlijk de nodige concurrentie van FC Unitas Assen en de Lochsprinters uit Nijverdal.

Na de finales werden de prijzen uitgereikt en als laatste werd de nieuwe NK clubs bekend gemaakt en dat werd FCV Flying Birds uit Winschoten. Dit is de eerste keer in hun 37-jarige bestaan dat Flying Birds een Nederlandse titel voor clubs wint.

Trainingen
Er wordt 4 avonden in de week getraind op de baan aan de Bovenburen, en het ledenaantal groeit nog steeds. De vereniging heeft nog wel wat te wensen voor de komende jaren om de rijders nog sterker en beter te krijgen door aanpassingen aan de baan. De baan ligt er inmiddels zo’n 11 jaar en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd oftewel UCI.

Graag zien de rijders en het bestuur van de Flying Birds dat hun baan een hogere startheuvel (5 meter) krijgt en verdere aanpassingen aan de baan. Zo kan de vereniging zich ook aanmelden voor grote wedstrijden van de KNWU denk aan het NK, Top competitie. Het is niet alleen goed voor de vereniging maar ook voor het Oldambt.

De eerst volgende grote wedstrijd is 30 juni op de baan in Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button