AlgemeenWeerbericht

Opnieuw hoogzomers: 17-20 graden in het noorden

- advertentie -

Landelijk – Het wordt opnieuw zeer zonnig en warm. Morgen is de mooiste dag van de week met een uitbundig schijnende zon en maxima van 26-28 graden in het binnenland. Lokaal kan het in het oosten en zuidoosten zelfs 29 graden worden. In de kustprovincies wordt het 22-25 graden en op de stranden 18-20 graden. Met zonkracht 6-7 kan een onbeschermde huid al binnen een kwartier verbranden. Donderdag wordt het nog warmer met in het zuidoosten 29-30 graden, maar neemt ook de kans op een onweersbui toe.

- advertentie -

Vandaag beginnen we nog met veel wolkenvelden. In de loop van de dag maakt bewolking plaats voor zon. Als eerste breekt vanochtend in het noorden de zon door en later wordt het ook in het midden stralend weer. In het zuiden en vooral in Zeeland kan de bewolking langer blijven hangen, maar uiteindelijk wordt het vanmiddag ook daar flink zonnig. Het wordt 16 graden op de stranden en 19-21 landinwaarts in de kustprovincies. In het binnenland wordt het 22-24 graden en in het zuidoosten kan het 24-25 graden worden.

Weercijfer 9-10 op woensdag
Liefhebbers van zon en warmte kunnen morgen hun hart ophalen. De zon schijnt uitbundig. Er zijn alleen een paar stapelwolken boven het zuiden en boven het binnenland. Bij een matige noordoostelijke wind warmt het op naar 26-28 graden in het binnenland en lokaal 29 graden in het zuidoosten en oosten. In het westen en in Friesland wordt het 22 tot 25 graden. Op de stranden waait een noordenwind, afkomstig vanaf de relatief koude Noordzee. Met 18-20 graden is het daardoor iets minder warm.

Wie overdag de zon in gaat doet er goed aan om zich in te smeren met zonnebrandcrème. De zonkracht komt op ruim 6 en in het zuiden kan zonkracht 7 gehaald worden. Een onbeschermde huid kan al binnen een kwartier verbranden. Door het droge en zonnige weer kan erg veel graspollen in de lucht terecht komen. Wie daar allergisch voor is moet dus rekenen op zware omstandigheden.

Degenen die overdag werken kunnen nog genieten van een zonnige zomeravond. Pas tegen tienen gaat de zon onder. Tot die tijd blijft het vooral in het binnenland ook aangenaam warm met 20-25 graden. In het westen en noorden is het dan 17-20 graden.

Kans op onweersbuien vanaf donderdagmiddag
Komende donderdag wordt het op veel plaatsen nog een graad warmer. Mogelijk wordt het zelfs aan de kust zomers warm. Daarvoor moet de wind overal uit het oosten waaien, maar dat is nog niet zeker. Bovendien kan aan zee dan ’s middags alsnog een zeewind opsteken. Het meest waarschijnlijk is dat het op grote schaal 25-28 graden wordt. Aan de Duitse grens kan het zelfs 29-30 graden worden. De kustgebieden kunnen rekenen op 22-25 graden. Na een vrij zonnige ochtend, trekt vanuit het zuiden bewolking het land binnen en stijgt de kans op een onweersbui. Het zuiden zit op de eerste rij voor bewolking en buien. Meer details over het onweer zijn nu nog niet te geven.

Het ziet er naar uit dat de warmte nog even aanhoudt, al is het niet meer zo warm als op donderdag. In het weekend gaat de temperatuur wordt het volgens ons weermodel 19 graden aan zee tot ruim 27 in het zuidoosten en oosten. De verwachting is echter nog onzeker. Sommige weermodellen berekenen een kouder scenario. Vooral in het binnenland is kans op een enkele regen- of onweersbui. In het noordwesten blijft het vaak droog. De wind blijft in de noordhoek.

Foto: Pixabay
Heb jij een mooie weerfoto? Stuur hem in via een bericht op Facebook of e-mail!
Dit weerbericht is afkomstig van Weeronline.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button