AlgemeenKort nieuws

Certificaten voor leerlingen Praktijkonderwijs Bovenburen – De Flint

- advertentie -

Winschoten – Donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni hebben 11 leerlingen van vestiging Bovenburen-De Flint van het Dollard College het SVA-examen afgelegd. Alle leerlingen zijn geslaagd! De leerlingen van het praktijkonderwijs hebben een 30-tal lessen gehad in traditioneel schoonmaken. De lessen bestaan uit theorie en veel praktische oefeningen.

- advertentie -

Zoals werken volgens vaste werkvolgorde, werkhygiëne, arbeidsethiek en omgaan met chemische schoonmaakmiddelen. Het cursuspakket schoonmaken is van het KPC (Katholiek Pedagogisch Centrum) en valt onder SVA (Scholing Voor Arbeid). De examinator van het KPC was onder de indruk van de netheid en snelheid van werken van de leerlingen.

Het SVA-certificaat is belangrijk voor de leerlingen. Tijdens het werken moet vaak iets worden schoongemaakt. Denk aan het werken in een supermarkt, een keuken, de horeca of in een werkplaats. Lucas Groen, uit groep 4, is de eerste jongen die mee heeft gedaan aan het examen.

De school is erg trots op de leerlingen, de docent en de behaalde resultaten. Woensdag 6 juni worden de landelijk erkende certificaten aan de geslaagde leerlingen uitgereikt door de heer Brandt, docent en de directie van de school.

Foto: Archief/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button