AlgemeenCultuurOp stap

Festival Hongerige Wolf – meer namen bekend!

- advertentie -

Hongerige Wolf – Konden we vorige maand al wat prijsgeven over ons literatuurprogramma, de Poetry Performances oftewel Hongerige Woorden, deze keer is het tijd voor een duik in ons muziek-, theater- en dansaanbod!

- advertentie -

Veel van onze artiesten zoeken dit jaar de grenzen op van hun eigen discipline, zo schuwen de muzikanten niet de nodige theatraliteit en weten de theatermakers hun instrumenten kundig te bespelen. Verder presenteert FHW een mooie mengelmoes van internationale invloeden en Groningse glorie!

Veelzijdigheid en muzikaliteit
Van fysieke komedie tot transhumanistisch theaterpamflet en van sprookjeshorror tot maskertheater ‘met een vleugje gypsy jazz’. Het theaterprogramma van Festival Hongerige Wolf is weer zeer veelzijdig dit jaar! En deze zomer verwelkomen we opvallend veel makers met muzikaal talent.

(Lees verder onder de foto)

Zo ontvangen we Sanne Schumacher die zich bij haar aanstekelijke theaterliedjes ´voor alleenslapers, samenslapers en twijfelaars’ begeleidt op de harp en zetten de mannen van het Kalterfluggesellschaft met ‘Soelaas’ een briefwisseling om in een muzikale memoire. Huiver mee met het tweekoppige muziekgezelschap I, poor romantic dat zich liet inspireren door de duistere folklore van de gebroeders Grimm of kikker op van de luchtige slapstick van de jongens van Rake Klappen, die zich in ´Wielt het vuur uit´ met hun acrobatische capriolen door de oertijd heen worstelen. En wat zijn we trots dat we festivalbekende Troubamour weer kunnen aankondigen, dit jaar maar liefst met twee voorstellingen en in ieder geval één piano!

Ook dans is goed vertegenwoordigd dit jaar. Zo krijgen we onder andere MAN || CO over de vloer met hun voorstelling ‘The Winner Takes it All’ (CTF vakjuryprijs 2017) en maakt NEVA speciaal voor het festival een duet op maat! Voor het eerst dit jaar zal het Ambonezenbos dienst doen als dansvloer. En heb je ooit een pannenkoek gebakken zien worden in de lucht? Na het weekend zal, met dank aan de Groningse koorddansende koekebakkers, het bakken ervan nooit meer hetzelfde zijn!

- advertentie -

(Lees verder onder de foto)

- advertentie - 

Wat van ver komt is ‘lekker’ en wat van ‘thoes’ komt is ´nait slecht´!
‘Nait slecht, kon minder!’ en andere grootse (Groningse) complimenten voor Marlene Bakker voor haar plaat RAIF die in maart van dit jaar uitkwam.

Ze bracht hiermee een prachtig album met indiepop van internationale allure in haar eigen streektaal. Vijf sterren in het Dagblad van het Noorden, een handje van onze koningin en complimenten van radio 2 presentator Frits Spits kreeg ze ervoor terug. Wat verheugen we ons erop om haar Grunnegse gezongen poëzie met het publiek van Festival Hongerige Wolf te kunnen delen!

(Lees verder onder de foto)

En voor wie van iets stevigers houdt, valt er ook genoeg te beleven. Wat dacht je van Coolboxer met hun West-Coast achtige indiepop of POPgroningen Talent Award houder Cirrus Minor met een ruig potje stonerrock. Verheug je alvast op Meadowlake – denk aan Beachhouse meets the National – of op garagejazz band Kruidkoek. Verder kijken we uit naar de melodische indieband Waltzburg, de Groningse garagerockband Santa Fe, het van oorsprong Bosnische Kitchenette, de psychedelische popband Morado, de zwoele Katie Koss en als fijne afsluiter van de zaterdagavond, het swingende Los Paja Brava, de eclectische muziekgroep die onder de naam ´The Mighty Mighty Freakandela Distropic´ een geheel eigen muziekgenre doopte!

(Lees verder onder de foto)
En last but not least zal, als zomerse uitsmijter van het festival, Mr. Weazley met zijn rake hip hop, afrobeat en reggae op zondag een mooi weekend komen afsluiten! Uiteraard is dit nog maar een kleine greep uit het hele aanbod. Houd dan ook de website van Festival Hongerige Wolf in de gaten voor het volledige programma!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button