AlgemeenGemeente

Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan Koos de Groot

- advertentie -

Winschoten – Op vrijdag 8 juni om 14.00 uur heeft locoburgemeester Laura Broekhuizen een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Koos de Groot. De uitreiking vond plaats in de voormalige raadzaal van het gemeentehuis in Winschoten. De heer De Groot werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

- advertentie -

Grote inzet voor verenigingen in Winschoten
De heer De Groot heeft zich ruim veertig jaar als bestuurslid en vrijwilliger ingezet voor diverse verenigingen in Winschoten:

1975-2017: Vrijwilliger bij en bestuurslid (2003-2018) van de Speeltuinvereniging Bovenburen in Winschoten. Decorandus is vanaf 1965 een actief wandellid en was van 1975 tot 2007 bestuurslid en van 2007 tot zijn afscheid in 2017 voorzitter van de afdeling Wandelen.

1978-2017: Zweminstructeur / examenofficial / bestuurslid (2003-2017) van Gecombineerde Zwem Vereniging Winschoten (GZVW). Tevens verzorgde hij de lessen zwemmend redden. Decorandus was 39 jaar Zweminstructeur voor hoofdzakelijk de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD). Daarnaast was hij ruim 15 jaar lang (tot 1993) Examinator voor de KNBRD en Voorzitter van Examencommissies (KNBRD) in de provincie Groningen.

1978-1993: Vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen. Hij was zweminstructeur, examinator en voorzitter van de Examencommissie in de provincie Groningen.

1986-2018: Vrijwilliger bij en bestuurslid (1986-2010) van de EHBO-vereniging Winschoten en bestuurslid (2010-2018) van de EHBO-vereniging Vlagtwedde.

- advertentie -

Wegens emigratie naar Oostenrijk begin dit jaar, heeft Koos de Groot al zijn bestuursfuncties afgebouwd en inmiddels beëindigd. Hij is deze week in Winschoten aanwezig voor het bijwonen van de 72ste editie van Avond4daagse bij te wonen.

- advertentie - 

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl
Video: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button