Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenPolitiek

Ger Klein: ‘Niet informeren gemeenteraad over strafzaak tegen Oldambt politieke doodzonde’

- advertentie -

Winschoten – Wethouder Kees Swagerman maakt zich schuldig aan een politieke doodzonde. Dat vindt Gemeentebelangen Oldambt, die de handelwijze van de SP-wethouder hekelt. De wethouder schendt volgens de partij de actieve informatieplicht waardoor de gemeenteraad zijn controlerende taak niet goed kan uitoefenen.

- advertentie -

De gemeente Oldambt is voor de strafrechter gedaagd. Volgens het Openbaar ministerie is opdracht gegeven voor het zonder ontgrondingsvergunning van de provincie afgraven van 16.000 kuub zand voor de aanleg van de Blauwe Passage in Midwolda.

Raad niet geïnformeerd
Fractievoorzitter Ger Klein neemt de zaak hoog op: ‘Uit de media hebben wij moeten vernemen dat er een strafzaak tegen Oldambt loopt. Omdat de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie niet mals is, had de heer Swagerman naar onze mening de raad hierover direct moeten informeren. Dat hij dit niet nodig vond, is voor ons onverteerbaar.’

Het is niet de eerste keer dat Swagerman met de informatieplicht een loopje neemt. In de zaak rondom het kunstgrasveld voor voetbalclub WVV was de wethouder al in april 2017 op de hoogte van een forse kostenoverschrijding, terwijl de raad hiervan pas in juli van dat jaar op de hoogte is gesteld.

Politieke consequenties
Klein: ‘We verwachten van het college een open en transparante bestuursstijl. Het niet, niet tijdig of onjuist informeren van de raad past daar niet in. En omdat het niet de eerste keer is dat Swagerman zich schuldig maakt aan schending van de informatieplicht, zou het naar onze mening goed zijn als hij politieke consequenties aan zijn houding verbindt.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button