Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenKort nieuwsSport

HCW / Eemsmond wint voor tweede keer in derby en legt beslag op 5e plek

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen zondag was voor de tweede keer de derby tussen HCW / Eemsmond en Daring (Veendam). De wedstrijd werd gespeeld thuis bij Eemsmond en net als in het eerste onderlinge duel ging de winst naar de heren 1 van HCW / Eemsmond. Hierdoor werd definitief beslag gelegd op de 5e plek in de competitie, een boven verwachting goed resultaat voor dit team dat voor het eerste jaar in de 4e klasse speelt.

- advertentie -

De wedstrijd werd een botsing van speelstijlen. Daring houdt van het aanvalsspel via de zijkanten met controle en harde zuivere passes van achteruit. HCW / Eemsmond vertrouwde zoals het gehele seizoen op de solide defensie en rekende op de omschakeling via de razendsnelle middenvelders en spitsen. Dit resulteerde dan ook in een logisch spelbeeld waarin Daring veel balbezit had en in het begin van de wedstrijd daardoor ook veelvuldig gevaarlijk was. Keeper (en coach) Ron Haans echter voorkwam door een aantal mooie reddingen een vroege achterstand en de defensie hield stand.

Uit een snelle counter kwam HCW / Eemsmond op 1-0. Daring kwam terug tot 1-1 waarna HCW / Eemsmond weer op voorsprong kwam: 2-1. Beide thuisgoals gemaakt door Bram Bijmolt. In beide gevallen ook goede combinaties waarbij expres de combinatie werd gezocht naar de 2e paal. Deze voorsprong zorgde ook voor meer rust bij de thuisploeg. Halverwege de eerste helft rommelden Koen Duursema en Martijn Broekhuizen gezamenlijk een strafcorner in de goal: 3-1. Een 3-1 ruststand die nog positiever had kunnen uitpakken, echter een doelpunt van HCW / Eemsmond werd was nog afgekeurd vanwege vermeend shoot.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Daring gaf niet op en voerde de druk verder op waarbij achterin steeds meer risico’s werden genomen. Dit resulteerde in de 3-2 en tien minuten voor tijd zelfs in de 3-3. Een bizarre goal waarbij een hoge voorzet via een stick de goal in kaatste. Voor HCW / Eemsmond op een zeer slecht moment, juist in de fase waarin via diverse counters grote kansen waren verkregen op de beslissende 4-2. Bij Daring haalden verdedigers twee ballen van de lijn en de keeper pareerde ook een aantal 1 tegen 1 situaties.

Een paar minuten voor tijd lette Koen Duursema goed op bij een overtreding van Daring. Een snelle spelhervatting resulteerde in een vlijmscherpe pass naar Aldert Froma die met een snelle schuifslag onder de keeper door de 4-3 maakte. Zijn eerste van het seizoen en op een heerlijk moment: de winnende 4-3 net voor het eindsignaal! HCW / Eemsmond sluit volgende week de competitie af met een uitduel tegen Hoogeveen. Voor de stand in de competitie maakt de uitslag niet meer uit. 

Volgend seizoen
Coach Ron Haans kijkt inmiddels met zijn ploeg al richting volgend seizoen. Volgend jaar zal het combinatieteam van Winschoten en Delfzijl weer in de 4e klasse uitkomen. Versterkingen worden nog verwacht, vanuit de jeugd zullen ook spelers aansluiten en de ambities zijn aanwezig: hoger eindigen en zo lang mogelijk meedoen om de bovenste plekken.

Mocht je interesse hebben om mee te doen bij HCW / Eemsmond Heren 1? Neem contact op per mail (heren1@h-c-w.nl) of kom bijvoorbeeld op vrijdag langs bij de training. De komende weken traint Heren 1 nog in Delfzijl bij het complex van Eemsmond, startend om 21.00 uur.

Foto’s: HCW

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button