AlgemeenKort nieuwsPolitiek

Symbolisch startmoment ‘Tour du boer: veldwerk

- advertentie -

Groningen – De Tour du boer trekt door Groningen om kennis en ervaringen uit te wisselen over natuurinclusieve landbouw. Dat is landbouw waarbij boeren natuur gebruiken om hun bedrijf te versterken en gezonde voeding te produceren in een mooi landschap, rijk aan insecten, vogels en andere dieren.

- advertentie -

In juni, juli en september trekken de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) en het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK) met een speciaal hiervoor ingerichte bouwkeet langs vijf regio’s in Groningen. Op het programma staan een quiz, kenniscafé, tafelgesprek, boerderijsafari en farmwalk. Doel van de Tour du boer is om samen met boeren plannen te smeden, kennis te delen en zoveel mogelijk inwoners te informeren over en betrekken bij natuurinclusieve landbouw.

Symbolisch startmoment/fotomoment Tour du boer: veldwerk
Tijdens het startmoment van de Tour du boer overhandigt gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen symbolisch de sleutel van de keet en een routekaart van de rondreis. Hij doet dat aan bestuurders Willem Dinkla van het GrAJK en Jan-Willem Lobeek van de NMG.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button