AlgemeenSport

Bato-gymnasten pakken Goud in Ahoy

- advertentie -

Winschoten/ Rotterdam – Afgelopen weekend mochten enkele ritmische gymnasten van GV Bato Winschoten mee doen aan de Ahoy Cup in Sportpaleis Ahoy in Rotterdam. De top van vele afdelingen van de KNGU kwamen daar in actie.

- advertentie -

Zaterdag 23 juni mochten de gymnasten hun individuele oefening draaien. De 11 jarige Mette Blik wist een top oefening te draaien met veel moeilijke pirouettes, spagaten en een mooie choreografie. Ze werd door de jury beloond met een mooie score van 17.117 punten en hiermee won ze de gouden medaille. De 9 jarige Britt Scholte werd in haar leeftijdscategorie nipt vierde.

Op zondag 24 juni mochten de Bato gymnasten al weer vroeg aantreden in Ahoy. De jongste gymnasten, de benjamins, waren onder de indruk van het grote evenement waar ruim 3.000 gymnasten aan meededen. Maar voor hun oefening waren de jonge meisjes zeer gefocust. Door de mooie uitvoering voor hun oefening met hoepel werden ze door de jury goed beoordeeld en mochten ze plaatsnemen op het grote podium waar ze de gouden medaille kregen omgehangen.

De pre-junioren lieten in Ahoy een hele mooie bal-oefening zien met vele moeilijke elementen en ze verlieten de vloer onder een daverend applaus. Uiteindelijk was hun uitvoering voldoende voor een keurige derde plaats.

Na hun eigen optreden werd er natuurlijk nog bij andere disciplines gekeken en werden ook de olympische turntoppers gespot. Wat was het een geweldige ervaring om mee te doen aan zo’n groot evenement en als je dan ook nog met een medaille naar huis mag gaan, is toch een super afsluiting van het wedstrijdseizoen.

 

- advertentie -

Foto’s: Ingezonden

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button